JAUKAO OD GRČEVA: Legija u bolnici zbog bolova u stomaku!
Foto: Reuters

Ulemek iz Zabele prebačen u Beograd

JAUKAO OD GRČEVA: Legija u bolnici zbog bolova u stomaku!

Crna Hronika -
Najčuvaniji srpski robijaš, koji služi kaznu od 40 godina robije, požalio se da se ne oseća dobro, ali nije zadržan u Urgentnom centru

BEOGRAD - Kratko boravio van kaznionice!Milorad Ulemek Legija (45), koji u požarevačkom Alkatrazu služi kaznu od maksimalnih 40 godina zatvora zbog ubistva premijera Zorana Đinđića, prebačen je u noći između četvrtka i petka u Urgentni centar u Beogradu jer mu je iznenada pozlilo!Iznenada mu pozliloKako je za Kurir potvrđeno iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, jednom od najčuvanijih srpskih zatvorenika ukazana je lekarska pomoć zbog jakih bolova u stomaku.- Ulemeku je iznenada pozlilo, a bolovi su bili toliko jaki da je Ulemek sve vreme jaukao! Straža je odmah reagovala, pozvala je lekara zatvorske bolnice koji je prvi pregledao zatvorenika. Njegova procena je bila da bi Ulemekovo stanje moglo biti ozbiljno. Kako detaljni pregledi nisu mogli da budu obavljeni u zgradi zatvora, Legija je prebačen u bolničku ustanovu - kaže izvor Kurira.Naš sagovornik navodi da je, uz odobrenje predsednika Višeg suda u Beogradu i asistenciju Žandarmerije, Ulemek pod okriljem noći, u koloni blindiranih automobila koju su obezbeđivali pripadnici policije naoružani dugim cevima, prebačen iz Požarevca u Beograd. Legijin svaki korak žandarmi su pratili i kad je uveden u ordinaciju.- Uz neverovatne mere obezbeđenja, kako tokom transporta, tako i tokom boravka u Urgentnom centru, Legija je detaljno pregledan, a zatim i vraćen u KPZ Zabela - dodaje sagovornik Kurira koji ne želi da otkrije da li je i koja dijagnoza uspostavljena Legiji.U zatvoru od 2004.- Bitno je da je zatvoreniku ukazana pomoć - kaže naš izvor.Na isti način, u pratnji „do zuba“ naoružanih pripadnika Žandarmerije, Legija je u avgustu 2010. godine prebačen iz Beograda na izdržavanje kazne u požarevačku Zabelu. On je bio prvi stanar ovog zatvora u kojem se kazna služi pod posebnim režimom.- Legijin boravak u srpskom Alkatrazu u svakom momentu je pod budnim okom kamera - kaže sagovornik Kurira.Milorad Ulemek Legija iza rešetaka je od 2. maja 2004. godine, kad se posle 14 meseci skrivanja sam predao policiji. U međuvremenu, on je u čak četiri postupka osuđen na maksimalnu robiju od po 40 godina, ali kako se kazne ne mogu sabirati, u zatvoru služi jedinstvenu maksimalnu kaznu.

Opsadno stanjeBLOKADA U BOLNICIU vreme boravka Milorada Ulemeka u beogradskom Urgentnom centru, kako Kurir nezvanično saznaje, vladalo je opsadno stanje.- Drugi pacijenti nisu mogli čak ni da ga vide. Sve je bilo blokirano, a naoružani pripadnici policije okupirali su bolnicu - kaže izvor Kurira.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track