MONSTRUMI MUČILI STARCE: Da komšija nije čuo jauke, ubili bi nas sigurno!
Foto: Kurir štampano

Krvavi pir razbojnika nad dvoje starih

MONSTRUMI MUČILI STARCE: Da komšija nije čuo jauke, ubili bi nas sigurno!

Crna Hronika -
Upali noću: Dva maskirana muškarca brutalno pretukla i opljačkala Dragoljuba (74) i Mladenku Đurić (72) u njihovoj kući u selu Bogojevce kod Leskovca

LESKOVAC - Strava!U kući je nestala struja. Otključao sam i otvorio vrata da vidim šta se desilo. Odjednom su u kuću uletela dva korpulentna muškarca s maskama i pištoljima u rukama. Jedan me je udario drškom pištolja. Pošto sam išao sa štakama, pao sam. Kao na filmuMladenka je pritrčala da pomogne, a onda su se okomili na nju. Udarali su je svim i svačim. Vikali su: ‚‘Dajte pare, gde su pare, bolje dajte da vas ne ubijemo!‘‘ Šutirali su nas i udarali pištoljem i nekim drvetom, krvi je bilo svuda!Ovako za Kurir započinje ispovest Dragoljub Đurić (74) iz leskovačkog sela Bogojevce, koji je sa suprugom Mladenkom (72) brutalno pretučen i opljačkan u subotu uveče u svojoj kući. Nesrećni starac, koji je zbrinut u leskovačkoj bolnici, kaže da je sve izgledalo kao u krimi-filmu.- Vikao sam: Evo, daću vam sve pare što imam, samo nas nemojte tući. Nemojte nas ubiti, uzmite sve što hoćete, supruga i ja ćemo okrenuti glavu... Izvadio sam i dao im 17.000 dinara od penzije i 150 evra. Evre sam bio ostavio da zamenim ulazna vrata - priča Đurić.Razbojnicima je rekao da je to sve, ali nisu mu poverovali.- Kad sam im dao novac, kao da ih je to još više razljutilo. Počeli su još više da biju i da viču daj pare! Krvarili smo iz usta, nosa, očiju, plakali i zapomagali. Srećom, naše jauke čuo je komšija koji je bio na ulici. Počeo je da me doziva i viče, pa su maskirani banditi pobegli - kaže Dragoljub, čija je kuća nakon krvničkog napada ličila na ratište. Krvi je bilo po zidovima, podu i vratima, ormari, vitrine i viseći deo su razvaljeni, sve stvari ispreturane...Kako se ispostavilo, Dragoljub i Mladenka sačuvali su život zahvaljujući zaboravnosti njihovog komšije S. D.Zaboravio kafu- Izašao sam do prodavnice jer sam prethodno zaboravio da kupim kafu. Bilo mi je čudno što u čika Dragijevo kući nema svetla. Kako sam se približavao kući, učinilo mi se kao da čujem jauke i zapomaganje, a kad sam baš bio kod kapije, začuo sam: „Jao, nemoj, nemoj me ubiti!“ Počeo sam da vičem i dozivam pomoć: „Ljudi, ne dajte, ubiše nam Draga i Mladenku!“ Onda su se vrata otvorila, dva maskirana muškarca su istrčala iz kuće i otišla kroz baštu u mrak, a ja sam ušao unutra. Toliko krvi i tako krvoločno isprebijano dvoje starih ljudi nisam imao prilike da vidim ni na filmu - rekao je S. D.

Nisu životno ugroženiMLADENKA PREBAČENA U NIŠPrema rečima dr Irene Ignjatović iz leskovačke bolnice, Đurićevi imaju teže povrede glave.- Odmah im je ukazana neophodna pomoć i sanirane su povrede, koje su uglavnom na glavi. Međutim, Mladenka je zbog frakture kostiju lica i ozbiljnijih povreda prebačena odmah u niški Klinički centar, dok je Dragoljub sa podlivima i razderotinama na licu zbrinut na našem odeljenju. Važno je da nisu životno ugroženi - rekla je dr Ignjatović.

Deca im rade u FrancuskojRAZBOJNICI MISLILI DA IMAJU PARADejan Stojanović, Mladenkin sestrić, još je u šoku.- Njihovi ćerka i sin žive i rade u Francuskoj, pa su lopovi najverovatnije zbog toga mislili da imaju para u kući. Čekam da vidim šta će biti s tečom, pa odmah idem za Niš da budem uz tetku - kaže Stojanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track