POGINULI NAJBOLJI PRIJATELJI: Sahranjene žrtve nesreće na Dedinju!
Foto: Aleksandar Jovanovic

TRAGEDIJA

POGINULI NAJBOLJI PRIJATELJI: Sahranjene žrtve nesreće na Dedinju!

Crna Hronika -
Danilo Srdić (35) i Ivona Krstić (37) 30. decembra izašli su da prošetaju, ali ih je džipom pregazio Milorad M. (60), kome je pre tri godine na isti dan sin poginuo u saobraćajki

BEOGRAD - Tuga do neba!- Ivona i Danilo su bili najbolji prijatelji! Te večeri su izašli malo da prošetaju. Nikad se više nisu vratili. U jednoj sekundi oboje su nas zauvek napustili. Velika tragedija... Ne znam kako ćemo dalje bez njih...Išao da zapali svećuOvo je juče za Kurir rekao prijatelj Ivone Krstić (37) i Danila Srdića (35), koji su poginuli 30. decembra oko 22 sata, kad je na njih na trotoaru na Dedinju džipom naleteo Milorad M. (60). Vozač džipa je, kako je utvrđeno, u trenutku nesreće imao više od 1,2 promila alkohola u krvi, a išao je da zapali sveću na mestu na kojem mu je sin poginuo na isti dan pre tri godine.- I Danilo i Ivona su s Konjarnika. Danilo je u šetnju pozvao i suprugu Zoranu, ali ona nije mogla da ide s njima. Ne smem ni da pomislim šta bi bilo da je i ona izašla napolje - kaže prijatelj.Danilo Srdić i Ivona Krstić sahranjeni su juče na Lešću odnosno na Centralnom groblju u Beogradu. Mnogobrojna rodbina, prijatelji i komšije okupili su se juče kako bi izjavili saučešće Srdićevoj porodici i kako bi ga ispratili na večni počinak. Od Srdića se oprostio i veliki broj dece, kojima je predavao veronauku u OŠ „Branislav Nušić“.Neka ti je laka zemlja- Dačo moj, da možeš samo da vidiš koliko je ljudi došlo da te isprati na večni počinak, koliko je došlo tvojih školaraca... Nema te više, ali ćemo te zauvek voleti - plačući je tiho, za sebe, rekla jedna rođaka. Opelo u crkvi na groblju Lešće održao je veći broj sveštenika s vladikom Jovanom Ćulibrkom na čelu. Danilo je iza sebe ostavio suprugu Zoranu i sina. Dva sata kasnije na Centralnom groblju sahranjena je Ivona. Tužna povorka ispratila ju je do večne kuće.- Draga naša Ivona, ne postoje reči kojima bismo opisali bol koji sada osećamo. Svuda oko nas je neverica. Kad u trenutku ostaneš bez drage osobe, ostane toliko neizgovorenih priča, nepokazanih osmeha... Ivona, uvek ćemo te beskrajno voleti. Zauvek ćeš biti u našim mislima i našim srcima. Neka ti je laka crna zemlja - drhtavim glasom rekla je Ivonina prijateljica u oproštajnom govoru. Inače, Ivona nije bila udata.

Poginuo pre tri godine... Marko Mitrović
Poginuo pre tri godine... Marko Mitrović

Supruga vozača htela da izjavi saučešćeBojana M. je, nakon saznanja da je njen suprug Milorad M. automobilom usmrtio Ivonu Krstić i Danila Srdića, htela da ode kod ožalošćenih porodica i izjavi im saučešće.- Stalno je ponavljala da zna kako je porodici Krstić i Srdić jer je njen sin jedinac poginuo na isti datum, nekoliko stotina metara dalje od Ivone i Danila. Htela je da ode i izjavi im saučešće, ali joj prijatelji nisu dali - rekao nam je poznanik porodice Mitrović.On je dodao da je posle određivanja pritvora suprugu Bojana pala u krevet i da jedva govori.- U veoma je teškom stanju, a ko i ne bi bio. Izgubila je sina, sad joj je muž u pritvoru - naveo je naš sagovornik.

Plakao na saslušanjuJA SAM UBICA, JA SAM UBICA...Milorad M. je na saslušanju pred tužiocem stalno plakao i ponavljao da je ubica. On je ispričao da se sve dogodilo u sekundi i da je pokušao da mladiću i devojci ukaže prvu pomoć. Milorad M. je tek na saslušanju saznao da su Ivona i Danilo podlegli povredama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja