PRIVATIZACIJA ATP VOJVODINA: Svetlana Miljušević saslušana, Ilija Dević se nije pojavio u tužilaštvu

Malverzacija vredna 240 miliona dinara

PRIVATIZACIJA ATP VOJVODINA: Svetlana Miljušević saslušana, Ilija Dević se nije pojavio u tužilaštvu

Crna Hronika -
U svojstvu osumnjičene saslušana S.M. iz Beograda, predsednica Upravnog odbora ATP "Vojvodina", a posle saslušanja sudiji za prethodni postupak predloženo je da se odredi mera zabrane napuštanja mesta boravka

BEOGRAD - Tužilaštvo za organizovani kriminal donelo je danas naredbu za sprovođenje istrage protiv nekadašnje predsednice Upravnog odbora Auto transportnog preduzeća (ATP) Vojvodina iz Novog Sada Svetlane Miljušević i kupca tog preduzeća Ilije Devića.

Miljuševićeva je danas saslušana, dok se Dević nije odazvao pozivu tužilaštva.

Oni se sumnjiče da su u postupku privatizacije u toku 2005. i 2006. godine za sebe i dva privredna društva pribavili pritvpravnu imovinsku korist od oko 240 miliona dinara.

Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević rekao je da je danas saslušana tadadašnja predsednica Upravnog odbora ATP Vojvodina.

"Nakon njenog saslušnja tuzilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak da joj odredi mere zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa licima koja će u toku krivičnog postupka biti saslušani kao svedoci, kao i meru zabrane napuštanja boravišta", rekao je tužilac.

On očekuje da će u toku dana sudija za prethodni postupak odlučiti o predlogu.

Radisavljević je dodao da je za danas takođe bilo planirano i saslušnaje drugoosumnjičenog, ali on se nije odazvao na poziv Tužilaštva za organizovani kriminal i da je njegovo salušanje odloženo.

Od Ministarstva unutrašnih poslova je zatražen izveštaj o razlozima njegovog neodazivnja na poziv, naglasio je tužilac.

Privatizacija APT Vojvodina jedna je od 24 privatizacije koje je Savet za borbu protiv korupcije označio kao sporne, dok je Evropska komisija posebno bila zainteresovana da se obavi detaljna istraga u tom i još nekim slučajevima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track