UŽASNO: Majka našla nogu deteta na zgarištu, policija joj rekla: Sama je zakopaj?!
Foto: Dado Djilas

Mirela Mikulčić prošla kroz novu tragediju

UŽASNO: Majka našla nogu deteta na zgarištu, policija joj rekla: Sama je zakopaj?!

Crna Hronika -
Mirela se odmah obratila mladenovačkoj policiji i upravi groblja, ali su joj na oba mesta rekli da sama odluči šta će uraditi

MLADENOVAC - Mučne scene.Mirela Mikulčić (29), majka Nenada (4), Dimitrija (3) i Maje (2), koji su 17. decembra izgoreli u stravičnom požaru u Velikoj Krsni, pre dva dana na zgarištu kuće pronašla je deo noge jednog od mališana! Ona je stravičan prizor zatekla prebirajući po uništenim stvarima, nakon čega se zamalo nije onesvestila! Mirela se odmah obratila policiji i upravi groblja, a na oba mesta su joj rekli da sama odluči šta će, nakon čega je nesrećna žena ostatak tela uz pomoć majke zakopala u dečju grobnicu!Kako saznajemo, Mireli su u policiji rekli da ne mogu da joj pomognu i uputili su je kod nadležnih na groblju u Rajkovcu. Istog dana ona je s majkom Ljiljanom otišla na mesto gde su joj deca pokopana.- U četvrtak po podne na groblje je došla Mirela s majkom. U plastičnoj, providnoj kesi donela je deo noge svog deteta i pitala za dozvolu da ga sahrani u grobnicu Nenada, Dimitrija i Maje. Kako je procedura za tako nešto komplikovana i dugotrajna, predložili smo joj da sama iskopa raku i u nju položi nogu - rekli su za Kurir na groblju u Rajkovcu.Prepuštene same sebi, Mirela i njena majka Ljiljana uzele su ašov i lopatu.- Kopale su same koliko su mogle. Otkopale su raku u kojoj su pre 15 dana sahranjeni mališani i u nju položile ostatak tela. Mirela je zaključila da je pronašla nogu malog Dimitrija. Kaže da ju je prepoznala po prstićima i po tome što je Dimitrije imao ravne tabane. Zato je kopala na mestu gde je on sahranjen - priča jedan od meštana koji je prisustvovao tužnom prizoru.Dok je kopala raku i sahranjivala ostatke sina, Mirela je bila vidno uzrujana i potresena.- Iz nje je izbijao neopisiv bol. Prizor na groblju bio je užasno težak. Mrak je već bio pao, a dve žene u crnom kopale su grob. Tu sliku nikad neću zaboraviti - rekao je naš sagovornik. U beogradskoj policiji Kuriru je juče rečeno da je tužilaštvo obavešteno o ovom događaju i da će se sve ispitati.

Jezivo... Mirela je sa majkom Ljiljanom sama otkopala grob i u njega položila pronađeni ostatak tela
Jezivo... Mirela je sa majkom Ljiljanom sama otkopala grob i u njega položila pronađeni ostatak tela

Tela nađena ispod kreveta... Nenad, Dimitrije i Maja Mikulčić
Tela nađena ispod kreveta... Nenad, Dimitrije i Maja Mikulčić

Mirela: Htela sam da umremMirela Mikulčić rekla je juče za Kurir da nema više snage da priča i da je bol za decom svakim danom sve jači.- Prekjuče sam na zgarištu, među stvarima moje dece, našla to što sam našla. Htela sam da umrem! Meni više nije do života, nije mi ni do čega, a ponajmanje do priče. Svaki put kad govorim o tome i kad vidim slike, to me još više povređuje - kratko je rekla Mirela.Podsetimo, tragedija koja je potresla celu Srbiju desila se kad je Mirela ostavila Nenada, Dimitrija i Maju kod kuće i otišla do komšije da ga ošiša. Tad je vatra iz šporeta zahvatila novogodišnju jelku, a plamen je brzo progutao kuću u kojoj su deca bila zaključana.

PatnjaSTALNO GLEDA U SLIKE U TELEFONUMireline komšije kažu da ona često obilazi mesto na kom se dogodila tragedija.- Ona dolazi na zgarište i sedi tu, pretura po dečjim stvarima i igračkama. Vidi se da pati, stalno gleda dečje slike u telefonu. Rekla je da se nada da će se oni pojaviti u kući dok sedi tu - kaže komšinica.

ČINJENICEDeca ostala zaključana- Mirela i njen prijatelj Ljuba T. igrali se s decom- Mirelu pozvao komšija da ga ošiša- Ona i Ljuba odlaze i ostavljaju decu zaključanu- U šporetu na drva izbija požar- Vatra zahvata novogodišnju jelku- Požar se širi na krov i ubrzo nestaje cela kuća

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track