SKOPLJE: Ponovljena istraga o smrti Borisa Trajkovskog završena!

Rezultati na godišnjicu tragedije

SKOPLJE: Ponovljena istraga o smrti Borisa Trajkovskog završena!

Crna Hronika -
Istraga se, kako se navodi, u velikoj meri razlikuje od prvobitne, kada je odgovornost za nesreću pripisana pilotima."Istraga je završena

SKOPLJE- Komisija zadužena za obnovljenu istragu avionske nesreće u kojoj je poginuo makedonski predsednik Boris Trajkovski završila rad. Nalazi će biti predstavljeni u Skoplju na 10. godišnjicu od te nesreće.

Istraga se, kako se navodi, u velikoj meri razlikuje od prvobitne, kada je odgovornost za nesreću pripisana pilotima."Istraga je završena. U toku je utvrđivanje nekih tehničkih pitanja.

Tim istražitelja će činjenice predstaviti u Skoplju najkasnije za mesec dana“, rekao je predsednik istražne komisije Omer Kulić za skopsku TV.

Kulić je inače savetnik ministra saobraćaja i komunikacija BiH. Kroz simulaciju leta, istražitelji su pronašli da je bilo odstupanja od procedure leta, ali i problema sa navigacionim instrumentima.

Istraga avionske nesreće u kojoj je stradao Trajkovski je otvorena na zahtev Makedonije, a na osnovu dodatnog dokaznog materijala.

Nesreća u kojoj su stradali i pratioci tadašnjeg predsednika i članovi posade dogodila se 26. februara 2004. godine u ataru sela Rotimlje kod Mostara.

Prema prethodnim nalazima kao uzroci navedene su „proceduralne greške pilota u fazi sletanja na mostarski aerodrom“.

Istražna komisija koja je radila na ovom slučaju sastavljena je od predstavnika svih država nekadašnje SFRJ.

Zastupnik porodice bivšeg predsednika Borisa Trajkovskog tvrdio je da je avion u kojem je 2004. poginuo tadašnji predsednik Makedonije oboren projektilom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track