DUBINSKA KONTROLA: Carina zaplenila 740 falš farmerki!
Foto: Carina

DUBINSKA KONTROLA: Carina zaplenila 740 falš farmerki!

Crna Hronika -
Prilikom pretresa vozač je carinicima rekao da prevozi polovnu garderobu u Novi Sad, koju je kupio na pijacama u Novom Pazaru i Pančevu i da je to razlog zbog čega nema potrebnu dokumentaciju

BEOGRAD - Kod naplatne rampe Bubanj Potok na autoputu Beograd - Niš carinici su u "mercedesovom" kombiju otkrili 740 pari muških pantalona i druge garderobe falsifikovanih brendiranih marki stranih proizvođača.

Uglavnom je pronađena muška garderoba marki "Hugo Boš", "Levi Straus", "Armani Jeans", "D&G", "La Costa", "Puma", "Prada", "Versace", "Tommy Hilfiger" za koju se osnovano sumnja da povređuje pravo intelektualne svojine.

Prilikom pretresa vozač je carinicima rekao da prevozi polovnu garderobu u Novi Sad, koju je kupio na pijacama u Novom Pazaru i Pančevu i da je to razlog zbog čega nema potrebnu dokumentaciju.

Međutim, carinici su tokom kontrole utvrdili da se radi o novoj garderobi stranog poreklaCarinici su, takođe, u dubinskoj kontroli, koju su izveli u Novom Beogradu, otkrili veću količinu ženske garderobe stranog porekla za koju se osnovano sumnja da nisu plaćene uvozne dažbine.

Više od 5.000 bluza i oko 400 haljina otkriveno je u kombi vozilu marke "pežo bokser" čija je vrednost procenjena na oko milion dinara.S obzirom na to da vrednost robe prevazilazi trećinu vrednosti vozila, privremeno je zadržano i vozilo, navodi se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track