NOVI NAČELNIK UKP BEOGRADA: Ne znam da li je Senić zaustavio istragu o Bulevaru
Foto: Marina Lopičić

Nebojša Marković, jedan od najiskusnijih policijskih operativaca

NOVI NAČELNIK UKP BEOGRADA: Ne znam da li je Senić zaustavio istragu o Bulevaru

Crna Hronika -
Pod lupom su svi poslovi bivšeg gradonačelnika Dragana Đilasa, a sve istrage su aktivne, rekao za Kurir Nebojša Marković, novi šef kriminalističke policije PU Beograd

BEOGRAD - Nema milosti za kriminalce!Nebojša Marković, jedan od najiskusnjih policijskih operativaca, koji je prethodnih 25 godina radio na rasvetljavanju ubistava, silovanja i drugih najtežih oblika krivičnih dela, imenovan je za novog načelnika kriminalističke policije PU Beograd!- Čast mi je što su me starešine izabrale. Dosadašnji rezultati su dokaz odlučne i kvalitetne borbe protiv kriminala, a ja obećavam da ću nastaviti još žešći obračun s kriminalnim ološem, bitangama i „indijancima“, kako ih zovem - kaže Marković za Kurir.Poboljšati status policajacaPolicija će, kako ističe, svakog dana pokazivati Beograđanima da čini sve da oni budu bezbedni, a sve to uz snažnu podršku UKP MUP, Direkcije policije, uniformisanog dela MUP i Biroa za koordinaciju rada službi bezbednosti.- Paralelno s tim trudiću se da poboljšam položaj kriminalističkih policajaca i da radim na jačoj i neposrednoj saradnji s drugim policijskim upravama, Upravom policije, Upravom saobraćajne policije, Žandarmerijom i drugim uniformisanim delovima MUP - priča novi načelnik.Inače, Marković je došao na mesto Darka Senića, koji je sklonjen nakon pisanja medija da je stopirao istrage o sumnjivim poslovima bivšeg gradonačelnika Dragana Đilasa!- Ne bih da komentarišem postupke svojih prethodnika jer to ne bi bilo korektno i profesionalno. Sve istrage o poslovima Dragana Đilasa su aktivne, i iskreno se nadam da ih u prethodnom periodu niko nije stopirao. Ne zanima me ko su ljudi protiv kojih se vode istrage jer smatram da svako ko je počinio krivično delo mora da odgovara, ko god on bio - rekao je Marković.Neće obezbeđenjeZa razliku od nekih prethodnika, Marković je odbio da mu se dodeli obezbeđenje.- Kako bi izgledalo da ja kao neko ko štiti građane imam obezbeđenje? Sam vozim auto i obezbeđenje mi ne treba. Onima koji misle da mi je bezbednost ugrožena poručujem da se dobro zamisle jer u levom džepu sakoa uvek nosim službenu legitimaciju, koja mi je najbolja zaštita - odlučno će Marković. (Na. s.)

Vetar u leđaDOBIO PODRŠKU OD MILOVIĆARodoljub Milović, načelnik UKP MUP Srbije, koji je Markovića predložio na mesto načelnika UKP za Beograd, kaže da je za to imao punu podršku direktora policije Milorada Veljovića, kao i Veselina Milića, načelnika PU Beograd i svih službenika UKP MUP Srbije:- Smatram ga velikim profesionalcem. Čast mi je što je taj matori profesionalac tu i, verujte mi, sad mirnije spavam.

Akcija „Grom“NAJSLABIJE U BEOGRADUNa pitanje zašto je beogradska policija imala najslabije rezultate u prvom delu akcije „Grom“, Marković kaže:- To je pogrešan zaključak. Ta akcija nije samo iznuđena aktivnost policije i tužilaštva. Biće tu još dobrih rezultata, koje će javnost tek videti. Nakon tih nekoliko prvih dana akcije uhapsili smo još 52 dilera.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track