ČAČANIN PRIZNAO KRIVICU ZA SMRT PRIJATELJA: Ratar kaznu izdržava na imanju
Foto: Beta

Viši sud u Čačku

ČAČANIN PRIZNAO KRIVICU ZA SMRT PRIJATELJA: Ratar kaznu izdržava na imanju

Crna Hronika -
Jevtović je 3. oktobra 2013. u alkoholisanom stanju, upravljao traktorom sa prikolicom, koji je bio tehnički neispravan. Na rudi izmedu traktora i prikolice stajao je Aleksandar Munjić, takođe pod dejstvom alkohola, koji je pao sa rude i poginuo od udarca glavom o asfalt

ČAČAK - Čačanski Viši sud izrekao je kaznu od godinu danas zatvora zemljoradniku iz Mrčajevaca Predragu Jevtoviću (48) zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja, pri čemu je poginuo njegov drug Aleksandar Munjić (24) iz istog sela, a kaznu će služiti u domaćinstvu.

Na osnovu sporazuma o priznanju krivičnog dela izmedu orkivljenog i zamenika višeg javnog tužioca Dragana Kalabe, presuda je izrečena, a kazna će se izvršiti tako što Jevtović ne sme da napušta prostorije u kojima živi, ali neće biti primenjena mera elektronskog nadzora.

Jevtović je 3. oktobra 2013. godine na putu iz Mrčajevaca prema Slatini, u alkoholisanom stanju, upravljao traktorom sa prikolicom, koji je bio tehnički neispravan. Na rudi izmedu traktora i prikolice stajao je Munjić, takođe pod dejstvom alkohola, oslonivši se ledima na prednju stranu prikolice.

Tokom vožnje izgubio je stabilnost i pao na desnu kolovoznu traku udarivši glavom o asvalt, zbog čega je nastupila smrt. Jevtović je kasnije tokom vožnje primetio da njegovog druga nema na rudi, pa se vratio i na putu primetio telo.

U sporazum o priznanju krivičnog dela uvršćeno je i saslušanje oca nastradalog, Radivoja Munjića koji je izjavio tužiocu da neće teretiti okrivljenog i tražiti naknadu štete.

U istom sporazumu, vozač traktora se odrekao prava žalbe na buduću presudu.

Prema rečima advokata Jevtovića, Tomislava Stankovića, presuda još nije pravosnažna.On je objasnio da će njegov klijent moći da radi u domaćinstvu i na okućnici, a za udaljavanje će morati telefonom da traži dozvolu poverenika Uprave za izvršenje krivičnih sankacija Ministarstva pravde.

"U kontrolu će povremeno dolaziti poverenik kako bi izvršio uvid da li se osuđenik pridržava pravilnika o izdržavanju kazne. Medutim, poverenik za čačanski kraj još nije postavljen", rekao je Stanković Tanjugu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track