SPECIJALNI SUD: Radonjić i Romić stigli na saslušanje!
Foto: Dado đilas

Ubistvo Slavka Ćuruvije

SPECIJALNI SUD: Radonjić i Romić stigli na saslušanje!

Crna Hronika -
Radonjić i Romić bi trebali danas da budu saslušani pred istražnim sudijom oko 18 časova o okolnostima kako je došlo do ubistva Slavka Ćuruvije

BEOGRAD - Bivši visoki funkcioneri DB Ratko Romić i bivši načelnik Centra DB za Beograd Milan Radonjićkoji su danas uhapšeni oko podneva zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu novinara Slavka Ćuruvije dovedeni su pred istražnog sudiju u zgradu Specijalnog suda.

Radonjić i Romić bi trebali danas da budu saslušani pred istražnim sudijom Specijalnog suda oko 18 časova o okolnostima kako je došlo do ubistva Slavka Ćuruvije.

Milan Radonjić (54) se tereti da je kao šef Centra Državne bezbednosti u Beogradu organizovao, a Ratko Romić (51), da je kao operativac tog centra bio saučesnik u ubistvu Slavka Ćuruvije na Uskrs, 11. aprila 1999.

Naredbu da se Ćuruvija ubije izdao je Radomir Marković (68) koji je u zatvoru Zabela gde služi maksimalnu kaznu od 40 godina.

Miroslav Miki Kurak, koji se tereti da je pucao na vlasnika "Dnvnog telegrafa" trenutno nije dostupan policiji jer je u Tanzaniji, a pošto Kurak nije dostupan pravosudnim organima za njim će biti raspisana međunarodna poternica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track