Vučić: O ulozi Mire Marković u ubistvu Ćuruvije po završetku istrage!
Foto: Ap

Rasvetljavanje likvidacije vlasnika Dnevnog telegrafa

Vučić: O ulozi Mire Marković u ubistvu Ćuruvije po završetku istrage!

Crna Hronika -
Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radislavljević podsetio da se Radomir Marković i Milan Radonjić terete da su bili podstrekači na ubistvo

BEOGRAD - Prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić kao i tužilac za organizovani kriminal Miljko Radislavljević nisu želeli danas da kažu da li je i bivša predsednica JUL Mirjana Marković umešana u ubistvo novinara Slavka Ćuruvije, istakavši da se tužilaštvo bavi dokazima i da treba sačekati da se završi istraga.

"Mi se bavimo dokazima koje imamo u rukama, a tek čekajte da se završi istraga. Prvi put da je tužilac uveren da će do početka marta moći da podigne optužnicu", rekao je Vučić novinarima u vladi. Ponovio je da ne može da govori o druga dva svedoka koje tužilaštvo ima u vezi sa ubistvom Ćuruvije, jer bi time bila ugrožena njihova bezbednost, i dodao da je u jednom od ta dva slučaja već bilo problema, a zatim upitao "ko je uostalom relevantniji svedok tih vremena od upravo takvih ljudi".

"Koga ste mislili da nađete da svedoči, nekoga poštenog ko nikada nije radio u službi. Ta priča je proverena na još nekoliko mesta, mnogo više nego što su provereni kriminalci koji su svedočili u procesu za ubistvo premijera Zorana Đinđića i niko to neće moći da to obori", upitao je Vučić. Ne želeći da tvrdi da ranije nije bilo političke volje da se slučaj ubistva Ćuruvije reši, mada se, dodao je, naslušao svakakvih primedbi političara, Vučić je naglasio da je jednostavno sada bilo više posvećenosti i marljivosti.

Ljiljana Smajlović i Veran Matić radili danonoćno

Posebno je pomenuo angažaman Komisije u kojoj su bili Ljiljana Smajlović i Veran Matić, koji su, dodao je, svakodnevno pritiskali da se "gotovo dva meseca radilo danonoćno". "Znali smo da smo na tragu, da je jedan od pripadnika DB rekao da je negde Ulemek nešto pomenuo, ali se verovalo da Ulemek neće o tome govoriti, ali je takođe neko pažljivo čitao dokumetaciju", rekao je Vučić i ponovio da se pokazalo da se nikome ne isplati takav zločin, koji je politički determinisan.

Radomir Marković i Milan Radonjić su bili podstrekači

Tužilac za organizovani kriminal Radislavljević nije želeo da odgovori konkretno na pitanje da li je bilo ko od svedoka označio Markovićevu kao nalogodavca ubistva Ćuruvije, dodajući da ne može da govori u kom će pravcu teći istraga, o dokazima koje trenutno ima i do kojih će doći."O sadržini iskaza koji je tužilaštvo dobilo neću više govoriti, dovoljno sam rekao o motivima", rekao je Radisavljević.On je podsetio da se Radomir Marković i Milan Radonjić terete da su bili podstrekači na ubistvo, dok se kao neposredni izvršioci sumnjiče Miroslav Kurak i Ratko Romić. Njima se na teret stavlja krivicno delo ubistvo iz tada važećeg zakona, precizirao je tužilac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track