MONSTRUM: Vozač ubica tražio da neko drugi preuzme krivicu

Novi detalji pogibije dve devojke u Žablju

MONSTRUM: Vozač ubica tražio da neko drugi preuzme krivicu

Crna Hronika -
Bez duše: Umesto da zove Hitnu, vozač Ljubomir Milić (21) molio prijatelje da kažu da je neko od njih vozio „golf“ u kojem su nastradale dve drugarice

ŽABALJ - Mislio samo na sebe!Ljubomir Milić (21) iz Žablja, koji je posle dočeka pravoslavne Nove godine ludačkom vožnjom izazvao udes u kojem su poginule Jelena Bajt (17) i Zorana Hornjak (15), nakon nesreće pokušao je da nađe drugu osobu koja bi na sebe preuzela odgovornost za nesreću. On čak nije ni nazvao Hitnu pomoć, iako je Zorana u tim trenucima bila živa, već je sve vreme zvao drugare tražeći da neko od njih preuzme krivicu!Komšije zvale pomoć- Da je Ljubomir pozvao policiju ili Hitnu pomoć odmah posle nesreće, možda Zorana ne bi umrla na putu do bolnice. Umesto toga, on je bio toliko drzak da je, kad je video šta je uradio, tražio pomoć od svojih drugara. Ubeđivao ih je da preuzmu odgovornost za udes - otkriva Kurirov izvor iz istrage.Naš sagovornik dodaje da je prošlo skoro 45 minuta dok komšije nisu obavestile policiju o nesreći.- Ljudi iz okolnih kuća videli su Ljubomira da telefonira i šetka se i bili su ubeđeni da zove lekare. Međutim, pošto Hitna nije dolazila, sami su ih pozvali, a istragom je utvrđeno da u Ljubomirovom telefonu nema nijednog poziva upućenog Hitnoj pomoći. On je i u tom tragičnom momentu mislio samo na sebe, kako da se spase, jer je znao da je vozio pijan i bez vozačke dozvole. Inače, Milić je „golfom“ prešao preko Jelene Bajt dok su se kola prevrtala. Odavno takvu jezivu scenu nismo videli - priča sagovornik Kurira.Auto uzeo od gazdeKako saznajemo, Milić je u momentu udesa vozio brže od 120 kilometra na sat i s najmanje 1,3 promila alkohola u krvi!- Ljubomir je zaposlen kod I. A., poljoprivrednika iz Žablja. On mu je davao da vozi kombajn, traktor i automobil kojim se i slupao. Policija je protiv njega podnela prekršajnu prijavu jer je osobi bez dozvole dao vozilo - objašnjava naš sagovornik.Zorana i Jelena juče sahranjene Nekoliko hiljada meštana Žablja oprostilo se juče od Jelene i Zorane. Dok su beli sanduk Jelene Bajt spuštali u raku, odjekivali su jecaji neutešne majke Vasiljke.- Jelenaaa, nemoj, molim te! Gde ćeš, Jeco moja! Nemojte je spuštati, molim vas, šta ću bez nje - odjekivalo je kukanje neutešne majke.Dva sata kasnije sahranjena je Zorana Hornjak. Od nje su se oprostili majka Milica, otac Predrag i brat Nenad, kao i mnogobrojne Nenadove kolege policajci iz Novog Sada.- Zoko, umesto da kreneš u školu, mi te sahranjujemo... Radovala si se maloj maturi, razmišljala koju ćeš haljinu da obučeš, a vidi šta nam se dogodilo - rekla je Zoranina drugarica.

Tuga... Zorana Hornjak i Jelena Bajt
Tuga... Zorana Hornjak i Jelena Bajt

Užas... Slupani automobil
Užas... Slupani automobil

PovređeniU STABILNOM STANJUMilić i njegova devojka Milica G. (15), koja je takođe bila u kolima, nalaze se na odeljenju intenzivne nege Urgentnog centra.- Njihovo stanje zasad je stabilno, ali su oni i dalje pod stalnim nadzorom lekara - kaže Jelena Jurišin, portparol KC Vojvodine.Milićev prijatelj Boško V. lakše je povređen i on je posle ukazane pomoći pušten kući.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track