Legija propevao o Ćuruviji da bi se osvetio Radetu Markoviću
Foto: Ap, Rojters

Godina raspleta

Legija propevao o Ćuruviji da bi se osvetio Radetu Markoviću

Crna Hronika -
Legija nije oprostio Markoviću što je u istrazi tokom Sablje priznao da su Ivana Stambolića ubili i atenatat na Vuka Draškovića u Budvi izveli pod komandom Ulemeka pripadnici JSO, kao i da su to učinili po naređenju Slobodana Miloševića, tvrdi izvor iz istrage.

BEOGRAD - Bivši komandant Jedinice za specijalne operacije Milorad Ulemek Legija, koji je osuđen na 40 godina robije za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića, otkrio je ko je ubio novinara Slavka Ćuruviju da bi se osvetio bivšem šefu DB Radetu Markoviću.

"Legija nije oprostio Markoviću što je u istrazi tokom Sablje priznao da su Ivana Stambolića ubili i atenatat na Vuka Draškovića u Budvi izveli pod komandom Ulemeka pripadnici JSO, kao i da su to učinili po naređenju Slobodana Miloševića", tvrdi izvor iz istrage.

Podsetimo, Ulemek nikada nije prihvatio Markovića kao šefa DB jer je,kako se navodi, bio čovek Jovice Stanišića. Prilikom davanja zvaničnog iskaza 8. januara 2014. godine rekao je da je deo saznanja o ubistvu Ćuruvije dobio i od samog Markovića, ali tada nije hteo da otkrije motiv.

"Prošlo je vreme, sazreo sam i evo već 10 godina sam u zatvoru", rekao je Legija tokom svedočenja. Ulemekov iskaz je potkrepljen i iskazima još dvojice svedoka čiji identitet se skriva zbog njihove bezbednosti.

Za ubistvo Ćuruvije 1999. godine osumnjičen je i tadašnji šef DB-a Radomir Marković, koji je u zatvoru u Požarevcu, kao i pripadnik posebne službe obezbeđenja u u DB-u Miroslav Kurak, nedostupan pravosudnim organima i za kojim će biti raspisana međunarodna poternica i bivši načelnik beogradskog centra DB MiIan Radonjić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track