PREGAZIO DVE DEVOJKE: Toj bitangi treba uzeti dušu, ali on duše nema
Foto: Aleksandar Jovanović

Otac stradale devojke traži najstrožu kaznu

PREGAZIO DVE DEVOJKE: Toj bitangi treba uzeti dušu, ali on duše nema

Crna Hronika -
Ljubomir je ceo taj dan proveo u kafićima, svi su ga videli da ide od lokala do lokala i pije, a onda je seo za volan i ubio mi dete, kaže otac Jelene Bajt (17)

ŽABALJ - Kazniti ubicu!Ljubomir je bitanga! Ubio mi je dete, a taj gubitak ništa na svetu ne može da mi nadomesti. Nadam se da će ga osuditi na maksimalnu kaznu, da drugi vide kako prolaze bitange poput njega i da se druga deca spasu.Ovo je za Kurir rekao Mirko Bajt, otac Jelene (17), koja je 15. januara poginula u udesu u Žablju. Tragediju u kojoj je nastradala i Jelenina najbolja drugarica Zorana Hornjak (15) izazvao je Ljubomir Milić (21), vozeći bez dozvole „golf“ brzinom većom od 120 kilometara na sat i s najmanje 1,3 promila alkohola u krvi!Gazda plaćao kazne?- Ljubomiru treba uzeti sve! Dušu mu treba uzeti, ali taj dečko duše nema! Ceo taj dan proveo je po kafićima, videli su ga ljudi kako ide od lokala do lokala i pije. Vozikao se tim „golfom“ koji je pozajmio od I. A., za kog radi. Posle tragedije I. A. je brže-bolje otišao u policiju i rekao da mu je Ljubomir ukrao auto. Ne znam kako ga nije sramota da to kaže, kad svi znaju da mu je stalno davao kola, iako je znao da dečko nema položen vozački ispit i da mu je on plaćao ranije kazne! Pa, taj I. A. treba da odgovara za saučesništvo - ogorčen je Mirko Bajt.Očajni otac se nada da neće dozvoliti da Milić neće proći nekažnjeno.- Policija je i ranije hvatala Ljubomira da vozi bez dozvole. Da su ga na vreme kažnjavali, da je Ljubomirov otac morao da proda kuću kako bi platio njegove kazne, možda se ova nesreća ne bi desila i možda bi moja Jelena sad bila živa... Jedino se nadam da će mu sad sve uzeti, da će ga kazniti i novčanom i zatvorskom kaznom, a taj novac koji mu uzmu treba da usmere na decu kojoj je zaista potreban, a ne da se neka nadobudna bitanga šetka i šepuri po varošu, znajući da mu ni policija ne može ništa - revoltiran je Bajt.Saučešće od MilićaMirko Bajt i njegova supruga Tanja Pavlov kažu da su Ljubomirovi roditelji nakon udesa došli da im izjave saučešće.- Nisam mogao da ih isteram, ljudski sam ih primio, ali mi njihovo prisustvo nije prijalo. Još više sam se iznervirao kad je Ljubomirova majka rekla da je on došao kući i da se spremio da spava, a onda je iznenada ustao i uzeo ključeve od kola. Ne mogu da verujem da su ga pustili da sedne u auto kad su videli da je popio - kaže Mirko.

Poginule... Zorana Hornjak i Jelena Bajt
Poginule... Zorana Hornjak i Jelena Bajt

Vozač se oporavljaVIŠE NIJE NA INTENZIVNOJU kući Milića juče nije bilo nikog, a komšije kažu da su Ljubomirovi roditelji otišli u Novi Sad da obiđu sina u bolnici. Inače, Milić od juče više nije na intenzivnoj nezi, već je prebačen na kliniku za urologiju, dok je povređena Milica G. (15) prebačena u dečju bolnicu i njeno stanje je stabilno.

Milić komandovao u ŽabljuKuriru je i juče, i to iz više izvora, potvrđeno da je Milić kobne noći telefonom tražio od prijatelja da prihvate krivicu umesto njega.- Milić je navikao da komanduje žabaljskim mladim momcima, pa je mislio da će neko te noći da usliši njegov zahtev. Umesto da je spasavao povređene, on je mislio na sebe. Neko se čudi kako je mogao da šetka i razgovara telefonom, a bio je teško povređen. Naravno da je mogao jer je njemu povređen bubreg i ni u jednom momentu nije gubio svest - kaže izvor Kurira.Naš sagovornik dodaje da se proverava informacija da se kobne večeri na licu mesta, pre policije i Hitne pomoći, pojavio Milićev gazda I. A., čija je kola vozio.- Ako je to tačno, a lako je utvrditi, osim prekršajne prijave koju je policija podnela protiv I. A. zbog davanja licu bez vozačke dozvole da upravlja vozilom, trebalo bi da se podnese prijava za neprijavljivanje i neukazivanje pomoći povređenima - kaže naš izvor.(S. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track