NIŠ: Policija otkrila 22 ilegalca bez pasoša!

Petoro zatražilo azil ostali proterani

NIŠ: Policija otkrila 22 ilegalca bez pasoša!

Crna Hronika -
U jednom od vozila kojej e sletelo u kanal pored auto-puta pronađeno je 10 ilegalaca, a pored naplatne rampe Nais zatečeno je 12 stranaca među kojima je bilo i dvoje dece

NIŠ - Niška policija u dva vozila otkrila je 22 ilegalna migranta iz Eritreje, Avganistana i Sirije i uhapsila je jednu osobu zbog sumnje da je izvršila krivično delo nedozvoljenog prelaza granice i krijumčarenja ljudi dok je drugi vozač automobila pobegao, saopšteno je danas iz Policijske uprave u Nišu.

Policija je pokušala da zaustavi jedno vozilo, ali je prilikom tog pokušaja vozilo sletelo sa kolovoza, a vozač je pobegao, navode iz policije i dodaju da je u njemu zatečeno 10 stranaca bez putnih isprava.

U "opelu" kod naplatne rampe "Nais" zatečeno je 12 stranaca među kojima i dvoje dece, a vozač Kadriju F.(20) iz Preševa je uhapšen, saopšteno je iz policije.

Pet stranih državljana izrazilo je nameru da zatraže azil, a 17 stranaca privedeno je prekršajnom sudiji.

Privedenima je izrečena novčana kazna od po 14.000 dinara koja je preinačena u zatvorsku u trajanju od 14 dana i izrečena im je mera udaljenja iz Srbije u trajanju od godinu dana, navode iz policije.

Za 20 dana u januaru ove godine, računajući i ova dva slučaja, niška policija otkrila je ukupno 56 ilegalnih migranata, dok je prošle godne na području Policijske uprave iz Niša otkriveno ukupno 207 stranaca bez putnih isprava.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track