SLUČAJ ŠTRPCI: Policija i tužioci saslušali Milana Lukića!

Haški tribunal

SLUČAJ ŠTRPCI: Policija i tužioci saslušali Milana Lukića!

Crna Hronika -
Ovo je drugi put da je Tužilaštvo za ratne zločine saslušalo Lukića okviru postupanja u predmetu "Štrpci, pošto je on bio saslušan i 1.novembra 2013

BEOGRAD - Zamenici tužioca za ratne zločine Mioljub Vitorović i Bruno Vekarić, zajedno sa pripadnicima Službe za otkrivanje ratnih zločina (SORZ) MUP-a Srbije, saslušali su tokom prethodna dva dana u Haškom tribunalu osuđenika Milana Lukića.

Kako je saopštilo danas Tužilaštvo za ratne zločine Srbije, ovo je drugi put da je Tužilaštvo za ratne zločine saslušalo Lukića okviru postupanja u predmetu "Štrpci".

Prethodno su zamenici tužioca za ratne zločine Vladimira Vukčevića saslušali Lukića 1. novembra 2013.

Lukić je saslušan po "pravilu 75 bis", kako bi prava žrtava i svedoka bila zaštićena u skladu sa Pravilima o postupku i dokazima Tribunala i u skladu sa Zakonom o organizaciji i nadležnosti državnih organa u postupku protiv počinilaca ratnih zločina, navedeno je u saopštenju.

Veće Haškog tribunala je decembra 2012. potvrdilo prvostepeno izrečenu doživotnu zatvorsku kaznu bosanskom Srbinu Milanu Lukiću, zbog zločina protiv čovečnosti nad Muslimanima u Višegradu, 1992-1994, uključujući i spaljivanje više od 100 živih civila u dve višegradske kuće.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja