UHAPŠEN BIVŠI DIREKTOR ATP VOJVODINA: Iliji Deviću mesec dana pritvora!
Foto: Beta

U ćeliju posle saslušanja

UHAPŠEN BIVŠI DIREKTOR ATP VOJVODINA: Iliji Deviću mesec dana pritvora!

Crna Hronika -
Deviću je određen pritvor od mesec dana zbog sumnje da je zloupotrebio položaj prilikom privatizacije ATP Vojvodine, kao i poresku utaju

BEOGRAD - Nekadašnjem vlasniku ATP "Vojvodina" Iliji Deviću određen je pritvor do 30 dana, rekao je specijalni tužilac Miljko Radisavljević.Radisavljević je naveo da je Deviću određen pritvor nakon što je saslušan u okviru istrage privatizacije ATP Vojvodine.

Specijalni tužilac je naveo da se Ilija Dević sumnjiči da je izvšio krivično delo poreske utaje i zloupotrebu položaja službenog lica. Podsetimo, krajem decembra pokrenuti su krivični postupci za skoro svih 24 slučaja sumnjivih privatizacija, pa tako i za ATP "Vojvodinu". Za sada je krivična prijava obuhvatila samo Devića i nekadašnju predsednicu Upravnog odbora ATP-a Svetlanu Miljušević.

Oni se sumnjiče da su u postupku privatizacije tokom 2005. i 2006. godine za sebe i dva privredna društva pribavili protivpravnu imovinsku korist od oko 240 miliona dinara.Gradonačelnica Novog Sada u vreme kada je potpisan sporni ugovor između Grada i vlasnika ATP Vojvodina Ilije Devića bila je Maja Gojković. Ona je kao gradonačelnica potpisala ugovor o izgradnji nove stanice koja nikad nije proradila.

Grad Novi Sad je zbog toga osuđen da plati Deviću 300 miliona dinara sa kamatom, a odgovornost za nanetu štetu Maja Gojković je kasnije prebacila na Demokratsku stranku. U međuvremenu, Dević se na presudu žalio Vrhovnom sudu, koji još "razmatra predmet".Dević je 2006. zaključio ugovor sa Majom Gojković o izgradnji nove autobuske stanice. Objekat je završen, ali grad nije preusmerio saobraćaj na novu lokaciju. Zbog dospelih rata kredita, ATP "Vojvodina" je otišlo u stečaj, a Dević je podneo tužbu za naknadu štete.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja