NEUHVATLJIV ZA POLICIJU: Dunjić pobegao sa 25 adresa, a ima 41. prijavu!
Foto: Marina Lopičić

Pretres na više lokacija

NEUHVATLJIV ZA POLICIJU: Dunjić pobegao sa 25 adresa, a ima 41. prijavu!

Crna Hronika -
Vođa navijačke grupe “Hijene” sedam dana izbegava hapšenje. U međuvremenu, dobio je novu, 41. po redu krivičnu prijavu

Velibora Dunjića, navijača Zvezde koji je na poternici zbog sumnje da je 25. januara bio akter pucnjave u kojoj je ranjen pripadnik BIA, policija je u proteklih nedelju dana tražila na čak 25 adresa.

- Dunjić je tražen na adresi na kojoj je prijavljen, ali i na više od 20 lokacija na kojima bi, prema saznanjima policije, mogao da bude. U potrazi za njim pretresani su stanovi njegovih prijatelja, saradnika sa kojima je ranije bio hapšen, nekoliko lokala u koje zalazi. Ipak, nije nađen ni na jednoj adresi - kažu u policiji. U jednom lokalu, Dunjić je uspeo da izmakne poteri za svega nekoliko minuta. Do saznanja da je vođa “Hijena” mogući učesnik pucnjave u Rimskoj ulici policija je došla pre nedelju dana, kada se došlo do informacije da je BMW iz koga je pucano na crni “audi” u stvari Dunjićevo vozilo.

Proverava se informacija

- Ta informacija se još proverava jer nema očevidaca koji bi potvrdili da je Dunjić bio u vozilu i da je pucao. Zbog toga je i na poternici, a prva saznanja ukazuju da je najverovatnije bio u pratnji osobe koja je i došla u sukob sa ekipom na koju se pucalo - kažu u policiji.

Nekoliko dana kasnije, Dunjić je naoružan automatskim pištoljem “škorpion” pokušao da upadne u jedan beogradski noćni klub. Zato što je bio drogiran, obezbeđenje ga nije pustilo. Izbio je sukob, zbog čega je obezbeđenje pozvalo policiju, ali je Dunjić pobegao.

Dunjić je inače 26. decembra 2013. pred Višim sudom osuđen na dve godine zatvora zbog napada na lidera LDP-a Čedomira Jovanovića 17. aprila prošle godine u kafani „Čarda“ u Segedinu. Sud je tada Dunjiću ukinuo pritvor u kojem se nalazio od aprila do pravosnažnosti presude.

U Prvom osnovnom sudu protiv Velibora Dunjića vodilo se još pet sudskih postupaka, ali su ti predmeti nakon reforme preraspodeljeni drugim sudijama. U decembru je dobio i 41. policijsku krivičnu prijavu zbog falsifikovanja dokumenata. Do sada je odslužio zatvorsku kaznu od četiri godine i dva meseca zatvora.

„Janičari“ oterali „Alkatraz“

Navijačka grupa “Janičari” preuzela je južnu tribinu od “Alkatraza”, čijem su vođi Aleksandru Vaviću sredinom decembra razlupali kafić „Holivud“ na Karaburmi. Nove gazde navijačkog kopa sada su navijači koji su do juče bile na Zvezdinom severu. Jedan od njih je „janičar“ poznat pod nadimkom Sale Mutavi, a drugi je Karapandžić. Uz njih su, navodno, bivši pripadnik “Taurunum bojsa” (navijačka grupa Zemuna) i dva dojučerašnja člana “Plave unije” (navijači OFK Beograda).

U prolećnoj sezoni navijači Partizana najavili su i ujedinjenje, ali se iza priče oko zajedničke podrške fudbalerima jesenjeg šampiona Srbije, verovatno kriju i neke druge privilegije, a ne samo želja da se klubu pomogne na putu osvajanja sedme uzastopne titule. „Grobari“ inače neće više biti podeljeni na “Zabranjene” i one koji su se okupljali na južnoj tribini. Dogovor je da na južnoj tribini bude samo jedna zastava na kojoj je natpis “grobari”, a da se ostale više ne ističu. Navijanje bi trebalo, ipak, da vode po jedan predstavnik “Alkatraza” i “Zabranjenih”.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track