STRAVIČNO: Otrovne kobasice na pijaci u Zemunu!
Foto: Nebojša Mandić

Prijave: Trovači od trulog svinjskog mesa pravili prerađevine

STRAVIČNO: Otrovne kobasice na pijaci u Zemunu!

Crna Hronika -
Užasan plan: Branislav J. (33) i Marica M. (33) jednom već uspeli da prodaju oko 40 kilograma kobasica napravljenih od trulog svinjskog mesa

SREMSKA MITROVICA - Šta Srbi jedu?!Protiv Branislava J. (33) iz Jakova i Marice M. (33) iz okoline Šida policija je podnela krivičnu prijavu zbog sumnje da su na pijaci u Zemunu prodavali kobasice napravljene od trulog mesa crknute svinje! Slučaj je otkriven nakon što su osumnjičeni po drugi put automobil napunili pokvarenim mesom, od kojeg su planirali da prave mesne prerađevine!Uhvaćeni na delu- Branislav i Marica su na stočnom groblju u ataru Ilinaca u opštini Šid isekli veću količinu mesa sa crknute svinje teške više od 100 kilograma! Policija je kod groblja zatekla automobil natovaren svinjskim mesom, nakon čega su ubrzo na osnovu tablica identifikovali osumnjičene. Branislav i Marica su nameravali da to meso prerade i da od njega naprave kobasice - kaže izvor Kurira iz istrage.Da stvar bude gora, dvoje osumnjičenih je početkom februara već uzelo meso s uginule životinje i napravilo kobasice koje su uspeli da prodaju na pijaci!- Osumnjičeni su sekli meso s buta i plećke, koje navodno nije izgledalo kao pokvareno. U prvom slučaju, svinja je bila teška oko 70 kilograma, od čega su dobili oko 40 kilograma kobasica. Strašno je to što su građani jeli neispravno meso, a procenjuje se da su tad zaradili oko 16.000 dinara. Zasad se niko od građana nije javio zbog zdravstvenih problema, ali da li će tako ostati i kasnije, videćemo - kaže naš sagovornik.Nakon što je otkriven nehumani plan Branislava i Marice, na lice mesta izašla je veterinarska inspekcija.- Inspektori su utvrdili da je meso trulo i da nije za ishranu - kaže izvor Kurira.Hteli da zaradeMarica M. i Branislav J. na saslušanju u policiji priznali su krivično delo koje im se stavlja na teret.- Rekli su da su to uradili zbog novca. Prvi put im je pošlo za rukom da prodaju kobasice, pa su ponovo hteli da zarade - kaže naš sagovornik.Protiv Branislava J. i Marice M. podneta je krivična prijava zbog sumnje da su prodavali neispravne proizvode.

DR STOJŠIĆ: OD OVAKVIH KOBASICA SE I UMIRE!- Naš narod je nezaštićen! Građani ne znaju šta kupuju i šta jedu! Meso uginulih životinja može biti veoma opasno po zdravlje ljudi! Te životinje su lečene od raznih bolesti, od kojih se neke prenose na ljude. Kad životinje uginu, u mesu se stvaraju toksini, ima i bakterija raznih vrsta... Sve to može dovesti čak i do smrti!Ovo je juče za Kurir rekao dr Miroslav Stojšić, bivši načelnik veterinarske inspekcije, objasnivši da, ukoliko čovek pojede meso uginule životinje, može da se razboli od različitih bolesti.- U takvim situacijama čovek može da se zarazi trihinelom, salmonelom, stafilokokama i drugim bakterijama, a moguća su i razna trovanja... Ukoliko je, na primer, svinja primala penicilin, i ako dete koje takođe prima taj antibiotik pojede to meso, može da umre. To je veoma opasno - kazao je dr Stojšić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track