Potvrđena presuda Radisavljevićima: Za napad na policajca 4 meseca robije
Foto: Dado Djilas

Apelacioni sud

Potvrđena presuda Radisavljevićima: Za napad na policajca 4 meseca robije

Crna Hronika -
Miloš Radisavljević Kimi i njegov otac Rade proglašeni su krivim zbog povređivanja službenog lica tokom nereda u kojima je zapaljena Bajrakli džamije, marta 2004. godine

BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je prvostepenu presudu kojom su Miloš Radisavljević Kimi i njegov otac Rade osuđeni na četiri meseca zatvora zbog povređivanja policajaca, tokom nereda u kojima je zapaljena beogradska Bajrakli džamija marta 2004. godine.

Apelacioni sud potvrdio je presudu i za Bojana Hrvatina kojeg je Prvi osnovni sud 17. jula prošle godine takođe osudio na četiri meseca zatvora. Prvostepena presuda je ukinuta u oslobađajućem delu u odnosu na optužene Stefana Čubrovića i Vladana Broćića i predmet je u tom delu vraćen na ponovno suđenje.

Po nalaženju Apelacionog suda prvostepena presuda u oslobađajućem delu je doneta uz bitne povrede odredaba krivičnog postupka.

"U prvostepenoj presudi nisu navedeni razlozi o činjenicama koje su predmet dokazivanja, dati razlozi su potpuno nejasni i u znatnoj meri protivrečni", stoji u obrazloženju Apelacionog suda. Oslobađajuća presuda potvrđena je za Gorana Mitića, Nikolu Marinkovića, Borisava Mitraševića, Jasmina Došena, Stefana Radevića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track