JOŠ TRI MESECA: Miškoviću produžena zabrana napuštanja Srbije
Foto: KURIR

Apelacioni sud

JOŠ TRI MESECA: Miškoviću produžena zabrana napuštanja Srbije

Crna Hronika -
Imajući u vidu težinu krivičnih dela za koje je Mišković osumnjičen, kao i visinu zakonom propisanih kazni, Apelacioni sud je procenio da postoji opravdana bojazan i opasnost od skrivanja i bekstva okrivljenog

BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je rešenje Višeg suda od 1. januara 2014. kojim je vlasniku kompanije Delta Miroslavu Miškoviću porodužena zabrana napuštanja boravišta za još tri meseca, saopšteno je danas iz Apelacionog suda.

Miškoviću je, kako se dodaje, zabranjeno da bez odobrenja napusti teritoriju Srbije, a produžena mu je i mera privremenog oduzimanja pasoša. Apelacioni sud saopštio je da je prilikom odlučivanja imao u vidu da "prema podacima u spisima predmeta, postoji opravdana sumnja da je okrivljeni Mišković kao vlasnik, suvlasnik i odgovorno lice" u većem broju firmi registrovanih na teritoriji Srbije, Kipra, Holandskih Antila i Devičanskih ostrva, "izgradio brojne lične i poslovne kontakte kako u zemlji, tako i u inostranstvu kao i da poseduje znatna finansijska sredstva".

Imajući u vidu težinu krivičnih dela za koje je Mišković osumnjičen, kao i visinu zakonom propisanih kazni, Apelacioni sud je procenio da postoji opravdana bojazan i opasnost od skrivanja i bekstva okrivljenog, dodaje se u saopštenju. Apelacioni sud smatra da je zbog toga produženje mere zabrane napuštanja boravišta uz privremeno oduzimanje pasoša "opravdano".

Miroslavu Miškoviću je zabrana napuštanja boravišta određena 19. jula 2013. godine. On je 23. januara 2014. tražio da mu se trajno vrati pasoš, pozivajući se na poštovanje građanskih prava ali je Specijalni sud 24. januara odbio taj zahtev, kao i ukidanje mere zabrane napuštanja boravišta.

Mišković je, uz još deset osoba, među kojima su njegov sin Marko i vlasnik Nibens grupe Milo Đurašković, optužen zbog malverzacija prilikom privatizacije putarskih preduzeća. Optužnica tereti Miškovića i još deset optuženih da su od 2005. do 2010. godine nezakonitim izvlačenjem novca iz putarskih preduzeća i utajom poreza oštetili putarska preduzeća za 16,95 milijardi dinara, a budžet za 472 miliona dinara. Suđenje će biti nastavljeno 27. februara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track