RASVETLJEN ZLOČIN: Izgubila sam nadu da će uhvatiti ubicu mog brata
Foto: Dragan Kadić

Smrt tinejdžera razjašnjena posle pet godina

RASVETLJEN ZLOČIN: Izgubila sam nadu da će uhvatiti ubicu mog brata

Crna Hronika -
Zločin: Marko J. (23), osumnjičen da je 2008. ispred teretane na Voždovcu iz pištolja izrešetao Nemanju Miljanića (17) zvanog Pile, uhapšen u Švajcarskoj

BEOGRAD - Dolijao!Marko J. (23) iz Beograda, osumnjičen da je u oktobru 2008. ispred teretane „Sinđelić“ na Voždovcu hicima iz pištolja ubio Nemanju Miljanića (17) zvanog Pile, uhapšen je u Švajcarskoj, saznaje Kurir. On je pritvoren zbog sumnje da je počinio više krivičnih dela i određen mu je ekstradicioni pritvor.Tri hica u glavu i vrat- Marko je ispalio tri hica Nemanji u glavu i vrat, a koban je bio metak koji mu je prošao kroz vrat i oštetio dva pršljena. Nakon zločina osumnjičeni je pobegao i ispostavilo se da se krio u inostranstvu sve ovo vreme - kaže naš izvor iz istrage.Porodica Nemanje Miljanića juče je od novinara Kurira saznala da je konačno uhapšen osumnjičeni za ubistvo njihovog sina i brata. Na njima se u trenutku videlo veliko olakšanje.- Toliko je vremena prošlo, više od pet godina... Ubeđen sam da je Marka neko štitio i da je neko stajao iza njega. S vremena na vreme sam dobijao informacije da se krije na Kosovu, pa čak i u Beogradu - kaže Nemanjin otac Radivoje Miljanić.Radivoje ističe da očekuje da će Marko biti osuđen na adekvatnu kaznu.Umro dan posle rođendana- Niko ne može da nam vrati Nemanju, uništeni smo kao porodica... Bol zbog gubitka sina ne može da se nadoknadi. Nadam se da ovaj naš slučaj neće da se završi tek tako i da osumnjičeni neće robijati samo godinu i po. Očekujem da će pravda biti zadovoljena - kaže Nemanjin otac.Kad je saznala da je osumnjičeni za ubistvo njenog brata iza rešetaka, njegovoj sestri Mileni kroz glavu su proletele slike kobnog dana kad je zauvek ostala bez Nemanje.- Iznenadila sam se kad sam čula da je uhapšen. Prestala sam i da se nadam, mislila sam da ga nikad neće uhvatiti. Mi ni danas ne znamo zašto je moj brat ubijen. Očevici su nam rekli da nije bilo nikakve svađe i da je ubica pucao bez razloga. Mog brata nema skoro pet i po godina, niko i ništa ga neće vratiti, a ubica je sve to vreme bio na slobodi. Samo se nadam da je pravda dostižna - kaže Milena.Nemanja je teško ranjen 17. oktobra 2008. godine, a umro je dva dana kasnije, dan posle svog 17 rođendana. Bio je učenik Srednje poljoprivredne škole, veterinarski smer. U sećanje na Nemanju njegovi drugovi svake godine u dvorištu OŠ „Nadežda Petrović“ na Novom Beogradu organizuju memorijalni turnir u malom fudbalu. Školsko dvorište krasi i grafit s nasmejanim Nemanjinim likom i porukom: „Samo opušteno“.

Nije zaboravljen... Grafit u dvorištu OŠ „Nadežda Petrović“
Nije zaboravljen... Grafit u dvorištu OŠ „Nadežda Petrović“

Suđenje u ŠvajcarskojNEĆE USKORO U SRBIJUMarku J. će se u Švajcarskoj suditi za krivična dela koja je počinio u toj zemlji. Tek kad bude tamo izdržao kaznu, počeće proces ekstradicije, koji može potrajati i duže od godinu dana.- Zasad je izvesno samo da on neće uskoro biti prebačen u Srbiju - kaže sagovornik iz istrage.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track