OPASNO PO ŽIVOT: Vozio na Gazeli u kontra smeru! (VIDEO)

Da li je ovo moguće

OPASNO PO ŽIVOT: Vozio na Gazeli u kontra smeru! (VIDEO)

Crna Hronika -
Upozoravam građane da ne mole saobraćajce da im oproste prekršaj i da im ne nude mito u novcu jer su pripadnici Saobraćajne policije svakoga dana pod prismotrom, kaže za Kurir Dragiša Simić

Automobil sa snimka nije izazvao neku stravičnu nesreću zahvaljujući efikasnoj i brzoj reakciji presretača Uprave saobraćajne policije MUP Srbije koji su ga za svega nekoliko minuta prestigli, blokirali mu put i zaustavili ga. Da se ovakve i slične situacije ne bi dešavale i da bi se sprečila nova stradanja na srpskim putevima saobraćajna policija će nastaviti sa pojačanim kontrolama, a presretači će patrolirati na svim putnim pravcima. Prema rečima generala Dragiše Simića, načelnika Uprave saobraćajne policije MUP Srbije, slučaj sa snimka drugi je slučaj bahate vožnje u suprotnom smeru za dve godine.- Jednom smo presreli vozača koji je vozio suprotnom trakom, a drugi put smo imali dojavu. U oba slučaja nam je trebalo oko pet minuta da ih sustignemo i tako sprečimo teže posledice – kaže general Simić za Kurir.- Vozači voze tako sumanuto kada su pod dejstvom alkohola, kada su premoreni, ili kada iz nekih drugih razloga nisu u stanju da racionalno razmišljaju. Nažalost, oni se ne libe se da uzmu volan u ruke iako su velika opasnost na putu - upozorava Simić. On apeluje na vozača da ne ugrožavaju ostale učesnike.- I ovog puta ih upozoravam da u takvom stanju ne upravljaju vozilom jer dovode u opasnost svoje i živote drugog učesnika u saobraćaju – kaže general Simić i podseća sve vozače da to sto nisu zaustavljeni na putu ne znači i da su se spasli kazne i da nisu primećeni i snimljeni, te da ne treba da se iznenade kada im nakon toga na kućnu adresu stigne kazna.

Bezbednost na prvom mestu: General Dragiša Simić, načelnik Uprave saobraćajne policije
Bezbednost na prvom mestu: General Dragiša Simić, načelnik Uprave saobraćajne policije

- U narednom periodu ćemo vozače za koje smatramo da će nastaviti sa vršenjem prekršaja, ili su više puta uhvaćeni da to čine privoditi sudiji za prekršaje. Zato molim sve građane ne samo da ne otpočinju vožnju dok su pod dejstvom alkohola, nego i da prijave svakog vozača kojeg vide da seda za volan pod dejstvom alkohola ili vozi nepropisno, čudno krivuda. Tako će spasiti i svoj i živote drugih učesnika u saobraćaju – apeluje general Simić.On je zahvalio svim pripadnicima Saobraćajne policije koji su dali svoj maksimum na terenu i time učinili da srpski putevi postanu bezbedniji.- Odgovorno tvrdim da je Saobraćajna policija svojim prisustvom na terenu najviše doprinela bezbednosti saobraćaja zahvaljujući čemu je 2013. godine bilo najmanje poginulih na putevima Srbije otkada se ta statistika vodi. Za prethodnih 30 godina u Srbiji je poginulo 41.700 ljudi, sto je poražavajuće - kaze Simić.

Upozorenje

Ne nudite mito saobraćajcima, možete biti uhapšeni!

- Upozoravam građane da ne mole saobraćajce da im oproste prekršaj i da im ne nude mito u novcu jer su pripadnici Saobraćajne policije svakoga dana pod prismotrom. Ukoliko to učine ne treba da se začude ako ih uhapse zbog davanja mita zajedno sa policajcem koji je uhapšen za primanje mita – oštro je upozorio general Simić.Zajedno protiv kriminala.

Građani, pomozite nam u borbi protiv korumpiranih policajaca u našim redovima. General Dragiša Simić kaze da je u narednom periodu prioritet Direkcije policije i Uprave saobraćajne policije da uz pomoć UKP MUP i unutrašnje kontrole da svoj maksimum u suzbijanju korupcije u svojim redovima.- U tome će nam pomoći svaka prijava savesnih građana koji primete da Saobraćajni policajac uzima mito, pa molim građane da putem mejla, pismom ili telefonom prijave takvog saobraćajca. Odgovorno tvrdim da će policajac za kojeg se utvrdi da je počinio krivično delo primanja mita biti priveden nadležnim organima i udaljen iz službe – odlučno obećava Simić.

http://www.youtube.com/watch?v=Tt12HJjHjZ0

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track