Mile Jerković u tužilaštvu svedoči u slučaju Lazarević
Foto: Maja Mojsovski Rašević

Predistražni postupak

Mile Jerković u tužilaštvu svedoči u slučaju Lazarević

Crna Hronika -
Jerković je ranije u Specijalnom sudu na suđenju pričao kako je bivši šef kabineta Ivice Dačića, Branko Lazarević prenosio policijske informacije o praćenju i prisluškivanju pripadnika Šarićeve grupe advokatu Radovanu Štrbcu, takođe optuženom za pranje Šarićevog kokainskog novca

BEOGRAD - U okviru predistražnog postupka o povezanosti policije sa narko klanom Darka Šarića, poznat kao slučaj "Lazarević" u toku je saslušanje biznismena Mileta Jerkovića koji je te tvrdnje izneo na jednom od suđenja Šarićevom klanu.

Jerković inače svedok u postupku protiv Šariceve grupe za šverc kokaina, kao i osumnjičeni za pranje novca za njih u Srbiji. On je ranije u Specijalnom sudu na suđenju pričao kako je bivši šef kabineta Ivice Dačića, Branko Lazarević prenosio policijske informacije o praćenju i prisluškivanju pripadnika Šarićeve grupe advokatu Radovanu Štrbcu, takođe optuženom za pranje Šarićevog kokainskog novca.

Jerković daje iskaz tužilaštvu u okviru predistražnog postupka povodom krivične prijave koju je Uprava kriminalističke policije za udruživanje radi vršenja krivičnih dela i odavanje službene tajne osim Štrbca i Lazarevića tereti i optuženog za šverc kokaina koji je u bekstvu Rodoljuba Radulovića zvanog Miša Banana.Krivičnom prijavom je obuhvaćen i načelnik Službe za specijalne istražne metode u UKP MUP-a Srbije Boris Gara koji se tereti samo za odavanje službene tajne.

Prema pisanju medija, Lazarević se sumnjiči da je Štrbcu prenosio informacije o praćenju i prisluškivanju pripadnika Šarićeve grupe, a koje je dobijao od Gare. Lazarević i ostali se terete za krivična dela za koja se prema zakonu vodi takozvani skraćeni postupak (ne vodi se istraga, jer je za ta dela predviđena kazna do osam godina zatvora, već će na osnovu istražnih radnji biti odlučeno o krivičnoj prijavi i eventulanom optužnom predlogu).

Lazarević i Štrbcu oduzeti su pasoši i izrečema mera zabrane napštanja boravišta bez odobrenja suda, dok je Gara prošao bez mera.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track