ČISTKA U MUP: Novi rukovodioci u UKP umesto krtice narko-bosa Šarića
Foto: Marina Lopičić

Rodoljub Milović postavio šefove u SSIM

ČISTKA U MUP: Novi rukovodioci u UKP umesto krtice narko-bosa Šarića

Crna Hronika -
Novi načelnik Službe za specijalne istražne metode je Ljubiša Puzović, a njegov zamenik biće Ivan Petković

BEOGRAD - Očistio redove!General Rodoljub Milović, načelnik Uprave kriminalističke policije MUP Srbije, postavio je nove ljude na čelo Službe za specijalne istražne metode (SSIM), u kojoj je zamenik načelnika doskora bio Boris Gara, protiv kog se vodi istraga zbog sumnje da je preko bivšeg šefa kabineta ministra Branka Lazarevića odavao službene tajne Darku Šariću. Kako saznajemo, novi načelnik SSIM je Ljubiša Puzović, a njegov zamenik biće Ivan Petković.- Puzović i Petković poznati su po tome što su pokrenuli i vodili istragu o žandarmima - kriminalcima u niškom odredu, koji su počinili i najteža krivična dela. Inspektori su tokom te istrage trpeli mnogo pritisaka, bili su izloženi opasnosti od odmazde mafije unutar Žandarmerije. Iako su njima i njihovim porodicama ozbiljno pretili i bezbednost im je bila ozbiljno ugrožena, zbog čega su dobili i danonoćno obezbeđenje UKP, hrabro su nastavili s istragom - kaže izvor iz UKP MUP Srbije.Na pitanje koji su ljudski i profesionalni kvaliteti preporučili Puzovića i Petkovića za nove pozicije, Milović je rekao:- Ne poznajem ih dobro lično, pa sam tražio mišljenje nadležnih službi. Ipak, znam kad njihova deca idu u vrtić, znam sve o njima jer ih je UKP čuvao, i čast mi je da oni budu na pozicijama koje sam predložio. Upravo takvi ljudi nedostaju u UKP - kazao je general Milović, koji je u okviru reforme policije formirao tri nove službe - službu za prevenciju narkomanije i sprečavanje trgovine drogom, službu za suzbijanje terorizma i ekstremizma, kao i službu za operativnu analitiku. SSIM je ovim nakon četiri godine vraćen u sistem, što je naročito važno zbog EU, ali i depolitizacije policije.(NA. S.)

Bez okolišanjaPROZVAO VELJOVIĆA I DAČIĆANakon saopštavanja odluke o novim postavljenjima, Milović je javno postavio pitanje Miloradu Veljoviću i Ivici Dačiću:- Kad ćete vi očistiti redove u direkciji i kabinetu ministra policije? - pitao je Milović i dodao:- O kojoj reformi vi pričate! Reforma nisu nova kadrovska rešenja, reforma je uspostaviti sistem. Na ta radna mesta treba dovesti iskusne i poštene ljude. Da uspostavimo sistem, da zaštitimo našu decu. To može samo ovako.

BiografijeLJUBIŠA PUZOVIĆ, NAČELNIK SSIMU policiji je od 1994. godine. Radio je kao uniformisani policajac u PS Novi Beograd, a nakon šest godina postao je operativac za suzbijanje opšteg kriminaliteta. Od 2006. godine prelazi u SUK, gde radi kao operativac sa zvanjem glavnog policijskog savetnika.IVAN PETKOVIĆ, ZAMENIK NAČELNIKA SSIMU policiji je od 2002. godine. Radio je kao operativac u UKP PU Beograd, Odsek za suzbijanje korupcije. Od 2004. je operativac Sektora za unutrašnju kontrolu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track