UŽASNUTA MAJKA: Zgazio mi je sina, a onda mi rekao "Ubio sam ti dete, šta sad da ti radim"!

Strahota u Nišu: Zgazio dečaka (10) na pešačkom naočigled majke

UŽASNUTA MAJKA: Zgazio mi je sina, a onda mi rekao "Ubio sam ti dete, šta sad da ti radim"!

Crna Hronika -
Gde će mu duša: Nije se potrudio ni da pozove Hitnu pomoć. Strašno je i što niko od vozača nije hteo da stane, kaže Nusreta Dumitru, Mihajlova majka

NIŠ - Tuga do neba!- Izašao je iz kola i kazao mi: „Ubio sam ti dete, šta sad da ti radim“, kao da se ništa strašno nije desilo. Nije se potrudio ni da pozove policiju ni Hitnu pomoć, nego sam ja to uradila. Strašno je i što niko od brojnih vozača koji su prolazili nije hteo da stane da Mihajla odvezemo u bolnicu. Uzalud sam vikala: „Pomozite, dete mi je mrtvo“...Ovako započinje ispovest za Kurir Nusreta Dumitru, čijeg je sina Mihajla (10) na njene oči juče ujutru zgazio vozač „juga“ G. S. (49) iz okoline Niške Banje. Nesreća se desila na obeleženom pešačkom prelazu na Bulevaru Cara Konstantina oko 7.35 sati, kada je majka povela sina u školu. Dečak je zadobio silovit udarac, odbačen je dvadesetak metara i od povreda je preminuo na licu mesta.Išao u četvrti razred- Mihajlo je išao u četvrti razred Osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“ u Niškoj Banji. Svaki dan smo ga vodili u školu, strahujući da bi mu se nešto moglo desiti jer ovde ima mnogo vozila. Od kuće smo pošli nešto posle sedam sati, kako bi stigao na vreme u školu - priča unesrećena majka.Kako kaže, kad su počeli da prelaze ulicu, „jugo“ je još bio na semaforu.- Bili smo na polovini pešačkog kad se auto odjednom stvorio. Mihajla mi je istrgao iz ruke, a mene je oborio na kolena. Potrčala sam ka sinu, ali čim sam ga videla, shvatila sam da je mrtav. Bio je potpuno modar... Pipala sam mu puls, skinula sam mu jaknu da bih mu oslušnula srce, ali znakova života nije bilo... Vozač je izašao iz kola, ali nije pokazao nimalo saosećanja... Kao da je zgazio psa, tako se ponašao! - opisuje najveći užas koji je mogla da doživi nesrećna Nusreta.Nakon smrti njenog supruga, brigu o deci preuzeo je deda Gafur. Nesrećni starac kroz suze je ispričao kako je Mihajlu pomagao oko učenja.Pritvor za vozača- Dan pre nesreće učili smo nejednačine. Kazao mi je: „Deda, dobro si me naučio, prvi ću da se javim da odgovaram matematiku“. Ponosio sam se unucima, svi me znaju u njihovoj školi. Stalno sam bio s njima, bojao sam se da im se nešto ne desi, ali eto, nisam mogao da spasem Mihajla - jadao se ožalošćeni starac.Osumnjičenom G. S. određen je pritvor do 30 dana.

Uviđaj... Pešački na kojem se dogodila nesreća
Uviđaj... Pešački na kojem se dogodila nesreća

Auto smrti... „Jugo“ se pojavio niotkuda
Auto smrti... „Jugo“ se pojavio niotkuda

Deda mlađem unukuSINE, VIŠE NEMAŠ BRATAOčajni deda Gafur preuzeo je na sebe da mlađem unuku kaže da je Mihajlo mrtav.- To nije moglo da se sakrije. Zagrlio sam ga i kazao sam mu: „Sine, više nemaš brata, sad si sam“ - rekao je očajni starac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track