OČAJ U PORODICI PREGAŽENOG DEČAKA: Pustite me da vidim brata!

Tuga u porodici Dumitru

OČAJ U PORODICI PREGAŽENOG DEČAKA: Pustite me da vidim brata!

Crna Hronika -
Ovo je bila jedina želja devetogodišnjeg Vladimira Dumitrua, čijeg je brata Mihajla na pešačkom prelazu u Nišu „jugom“ usmrtio G. S.

NIŠ - I Pančevo žali za dečakom.- Pustite me da vidim brata - molio je juče devetogodišnji Vladimir Dumitru, tiskajući se oko kovčega godinu dana starijeg brata Mihajla, koga je vozač „juga“ pregazio u sredu na pešačkom prelazu dok ga je majka vodila u školu. Njegov deda Garfur sklonio je pokrov sa kovčega, a trenutak kada su ugledali maleno telo, bio je previše za mnoge rođake nastradalog dečaka, pa je Hitna pomoć nekoliko puta reagovala zbrinjavajući onesvešćene. Najgore je bilo dečakovoj majci Nusreti, koja je četiri puta ostajala bez svesti od žalosti...- Ne verujem da mog Mihajla više nema. Ubijen je kao kuče, a taj koji je vozio kazao mi je: „Šta ti sad mogu“. Još je i kola pomerio pre dolaska policije kako bi prikrio tragove - kukala je nesrećna majka. U Niš su iz Pančeva juče stigli Mihajlovi deda i baba po ocu, kod kojih je dečak živeo do novembra prošle godine.- Ko će dedi sad da čita? Moj Mihajlo mi je stalno čitao. Naslonio bi se na mene i čitao mi naglas. To me je smirivalo, zaboravljao sam svaku muku i bolest - jadao se Milorad Dumitru. Kako je kazao, Mihajla i Vladimira čuvao je od rođenja, pa sve dok se nisu preselili u Niš.- Moj sin, Mihajlov otac, preminuo je od infarkta u 37. godini. Jedva sam podneo taj gubitak, a ovu tragediju ne znam kako ću preživeti. Mihajlo je bio izuzetno dete, lepo vaspitano, odličan đak. Kada se preselio u Niš, sva su deca iz njegovog odeljenja plakala - priča očajni deda.Starac se šokirao kada je saznao strašnu vest.- Nadao sam se da ću ga uskoro videti kad me žena presrete i kaže: „Više nemamo Mihajla“. Srušio sam se u suzama... Moj život više ne vredi ništa. Ne mogu da shvatim kakav čovek može da zgazi desetogodišnje dete, i to na pešačkom prelazu. Da sam se zatekao na mestu gde mi je unuk poginuo, ja bih mu presudio - kaže neutešni Milorad Dumitru. Mihajlo će biti sahranjen danas na groblju u Brzom Brodu.

Poginuo na putu do škole... Mihajlo Dumitru
Poginuo na putu do škole... Mihajlo Dumitru

ĐACI I NASTAVNICI U ŠOKUVest o Mihajlovoj pogibiji sa velikom tugom primljena je u njegovoj školi „Ivan Goran Kovačić“. Učiteljica Lidija Samardžija ističe da je Mihajlo bio omiljen i među decom i među nastavnicima.- Tek tri meseca je bio kod nas, a uspeo je da ga svi zavole. Kad bi nešto pričao, sva deca su ćutala i slušala ga. Umeo je veoma lepo da govori. Svakome bi se obraćao sa „izvinite“ i „molim vas“ - kazala je Samardžija.Telegram saučešća porodici uputila je Mihajlova bivša učiteljica i drugovi iz škole „Vasa Živković“ u Pančevu.

Kola na tehničkomUZROK NESREĆE JOŠ SE ISTRAŽUJEOsnovno javno tužilaštvo naložilo je da se od G. S. (49) iz Jelašnice, koji je usmrtio mališana, uzme krv na analizu, te da se obavi tehnički pregled vozila. Njemu je određen pritvor do 30 dana, a uzrok nesreće znaće se nakon što veštak saobraćajne struke okonča veštačenje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track