Policajac ranio druga s kojim je pio celu noć
Foto: Zorana Jevtić

Igor Gavrilović nehotice pucao u prijatelja

Policajac ranio druga s kojim je pio celu noć

Crna Hronika -
Policajac i vlasnik kuće u kojoj se dogodio incident bili toliko pijani da nisu primetili da je Radomir Jovanović pogođen u rame

BEOGRAD - Uhapšen zbog pokušaja ubistva.Policajac Igor Gavrilović (44) teško je ranio prijatelja Radomira Žuću Jovanovića (54) posle višečasovnog pijančenja u kući njihovog poznanika u Ulici Starca Milije 31 u Rakovici. Metak je pogodio Jovanovića u desno rame, ali njegovi drugari su bili toliko pijani da uopšte nisu primetili da je ranjen, pa je sam otišao kući. Da se nešto loše dogodilo, shvatili su tek kad su otišli do njegovog stana i sreli policiju, koja ih je privela na razgovor.Vaso Gačić, vlasnik kuće u kojoj je Jovanović ranjen, kaže da se incident dogodio jer su svi bili mortus pijani.- Svake večeri pili smo zajedno, tako je bilo i u utorak - kaže Gačić.Drškom po glaviKako je vreme prolazilo i alkohol ih sve više uzimao pod svoje, počeli su da se svađaju. Radomir je uzeo Igorov pištolj i „zezao“ Gačića tako što je oružje više puta uperio u njega praveći se da će pucati.- Njemu je to bilo smešno, a ja sam se uplašio da će me ubiti! U jednom trenutku Igor mu je oteo pištolj. Iz zezanja je pritisnuo obarač, ali pištolj nije opalio. Onda je udario Žuću drškom pištolja u glavu. Pištolj je opalio, a Žuća je jauknuo! Povikao sam da je možda ranjen, a Igor je samo odmahnuo rukom i rekao da je on kukavica - priča vlasnik kuće.Zadržan u pritvoruJovanović je nakon toga izašao i otišao svojoj kući. Neko od komšija pozvao je policiju, koja je ubrzo došla u stan povređenog i otkrila da je ranjen. Protiv Igora Gavrilovića podneta je krivična prijava zbog pokušaja ubistva i zadržan je u pritvoru, dok je Jovanović zadržan u bolnici.

Sve popili... Prazne pivske flaše u Gačićevom dvorištu
Sve popili... Prazne pivske flaše u Gačićevom dvorištu

Pucao iz svog pištoljaPROBLEMATIČAN NA POSLUIgor Gavrilović zaposlen je u policijskoj stanici Zemun, a poslednjih mesec dana je na bolovanju zbog uganuća noge. Pištolj iz kojeg je ranio Jovanovića u njegovom je vlasništvu. Među kolegama je poznat kao problematičan.- Pre deset godina izbačen je iz saobraćajne policije. Načelnik mu je tada dao da odveze njegov džip na pranje, a on ga je vozio tri dana i za to vreme niko nije znao gde je auto. Prebačen je u PS Zemun, gde je čak dva puta suspendovan jer nije radio svoj posao, nego je išao da pije - kaže Jovanovićev poznanik.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track