Pritvor savetniku Vlade CG Aleksandru Tičiću
Foto: Sina Shutterstock

Osumnjičen za zloupotrebu položaja

Pritvor savetniku Vlade CG Aleksandru Tičiću

Crna Hronika -
Tičića, predsednika SO Budva Lazara Rađenovića i bivšu direktorku Prve banke Jelicu Petričević saslušaće istražni sudija

PODGORICA - Zbog sumnje da je počinio krivično delo zloupotrebe službenog položaja, policijski pritvor određen savetniku Vlade Crne Gore za investicije Aleksandru Tičiću.

Tičiću je pritvor određen u sklopu istrage pokrenute protiv gradonačelnika Budve Lazara Rađenovića, koji je priveden i u Tužilaštvu saslušan u utorak uveče.

Tičić se sumnjiči da je zloupotrebio službeni položaj kao član Komisije koja je odobrila prodaju zemljišta na Košljunu kojom je prema proceni istražitelja oštećena Opština Budva.

Očekuje se da Tičića, predsednika Opštine Budva Lazara Rađenovića i bivšu direktorku Prve banke Jelicu Petričević, danas sasluša sudija za istragu povodm zahteva Tužilaštva da im se odredi pritvor do mesec dana.

Zvanično prethodnih dana nije bilo moguće dobiti informaciju o kvalifikaciji krivičnog dela, koje se stavlja na teret Tičiću, kome je juče tokom dana pretresan i stan u Budvi.

Međutim, poznato je da je on sa ovim slučajem povezan kao menadžer Opštine Budva i član komisije, koja je na aukciji prodala zemljište u mestu Košljun firmi "SP Luna”, čiji je vlasnik Vido Rađenović, pišu Dnevne novine.

Tužilaštvo, naime, sumnja da je Rađenović kao tadašnji potpredsednik Opštine Budva i predsednik opštinske Komisije za prodaju zemlje na brdu Košljun 2007. godine zloupotrebio službeni položaj tako što je vlasniku firme "SP Luna" Vidu Rađenoviću omogućio da kupi 27.190 kvadrata zemljišta za 1,5 miliona evra, i to kreditom kod Prve banke, za koje je garancije od dva miliona evra dala Opština.

Vido Rađenović je, međutim, posle nekoliko dana prodao to isto zemljište za 3,5 mliona egipatskom biznismenu Muhamedu Rašidu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja