UBISTVO NA KARABURMI: Stefana Obrenovića u Nemačkoj odao skajp
Foto: Saša Pavlić

Policija mu ušla u trag

UBISTVO NA KARABURMI: Stefana Obrenovića u Nemačkoj odao skajp

Crna Hronika -
U prvi mah se malo primirio, a potom počeo drugove s Karaburme da zove putem interneta

BEOGRAD - Stefana Obrenovića (26), osumnjičenog za ubistvo Vladimira Živkovića na Karaburmi, policija je otkrila jer se tokom bekstva iz Nemačke javljao drugovima i hvalio svojim podvizima.

Obrenović, poznatiji pod nadimkom Obren, pripadnik grupe „Blu union“ i navijač OFK Beograd, osumnjičen je za ubistvo navijača sa Novog Beograda Vladimira Živkovića Vlaje, člana Partizanove grupe „Zabranjeni“. On je ubijen nožem 25. oktobra 2013. u tuči u dvorištu Osnovne škole „Filip Višnjić“ na Karaburmi.

Policija je ubrzo nakon ubistva Živkovića uhapsila Nebojšu Ć. (23), navijača OFK Beograda, Dušana K. (22) i Marka J. (22), za koje se sumnja da su pomagali pri ubistvu.

U tuči, u kojoj su korišćene šipke i noževi, Živković je pokušao da pobegne preko ograde škole. Ali, sustigao ga je Obrenović koji se sumnjiči da ga je ubo s leđa. Ranjeni Živković je preskočio ogradu, prešao ulicu i krenuo ka okretnici autobusa broj 16. Ubrzo je pao na kolovoz i preminuo.

Srpska policija ušla je u trag kretanju Obrenoviću ubrzo nakon ubistva. Već sutradan je preko prijatelja Albanca pobegao u Nemačku. "Pre toga je svima koji su upleteni nudio da krenu sa njim, da ima šemu i novac za bekstvo.

Ali, niko nije hteo, pa je u Nemačku otišao sam. Tamo se jedno vreme smirio, a onda je počeo preko društvene mreže skajp da zove drugove sa Karaburme. Tada smo mu ušli u trag. Iako je bio na poternici, ponašao se izuzetno slobodno. Preko skajpa je drugovima pričao da je obijao kuće i stanove u Nemačkoj i pljačkao zlato. Čak im je i plen pokazivao preko interneta", tvrdi izvor.

Dve verzije obračuna

Policija ima dve verzije krvave tuče. Prema jednoj, to je bila zakazana tuča između simpatizera OFK Beograd, koji su bliski sa navijačima iz Partizanove grupe „Alkatraz“, i njima suprotstavljenog tabora „Zabranjenih“ kojima je pripadao ubijeni Živković. Drugi razlog tuče je navodni sukob zbog konzole u jednoj od igraonica na Karaburmi. Obrenović je lociran i uhapšen u saradnji sa nemačkom policijom. Čeka se njegova ekstradicija, dodaju iz MUP.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track