JAD I TUGA: Jauci iz kuće dečaka koji je umro u školi
Foto: Nebojša Mandić

Porodica skrhana od bola

JAD I TUGA: Jauci iz kuće dečaka koji je umro u školi

Crna Hronika -
To jadno dete bilo je tako dobro, vaspitano, živahno. Nije se desilo da prođe a da nasmejano ne kaže „dobar dan“i da porazgovara malo, a sad ga više nema, pričaju komšije

BEOGRAD - Najveći gubitak.U porodičnoj kući desetogodišnjeg dečaka B. C., koji je u petak preminuo za vreme velikog odmora, juče su svi bili zavijeni u crno i skrhani od bola. Komšije iz ulice kažu da su se tokom cele noći iz njihove porodične kuće u Beogradu čuli jauci i plač, a da je nekima od bola pozlilo.- Ovo je strašno. Najveća tragedija koja čoveka može da zadesi jeste gubitak rođenog deteta. Noćas su se iz kuće čuli samo jauci i plač. Neki su se i onesvestili, pa je dolazila Hitna pomoć. Šta da vam kažem, kad se izgubi dete, više nema života. A to dete, jadno, tako je bilo dobro. Vaspitano, živahno, nije se desilo da prođe a da nasmejano ne kaže „dobar dan“ i da porazgovara malo. Sad ga više nema. Kad sam čuo da je umro, glava me je zabolela - priča čovek koji živi u blizini unesrećene porodice.Sestra ne znaOn kaže da je vest o dečakovoj smrti prvo čuo na televiziji, a da nije mogao da poveruje da je reč o dečaku koga je viđao svakog dana po nekoliko puta.- Jaoj, bože, kad sam čuo da je to dete naš mali komšija. Tuga. Jadni roditelji. Otac je bio u Italiji, tamo je radio, zarađivao za njih, a majka je ovde ceo svoj život posvetila deci - tužnim glasom priča naš sagovornik.Kada je čuo za nesreću, otac pokojnog dečaka odmah je iz Italije krenuo za Beograd.Uzrok smrti nepoznat- Prvo su mu kazali da je u komi, tek kad je noćas u tri došao, saznao je da mu je sin umro. Mala sestra, koja ima pet-šest godina, i dalje ne zna da nema brata. Ne znam kako će joj reći. Oni su bili nerazdvojni - kaže komšija.Podsetimo, nesrećni dečak je bio treći razred. U petak se požalio na glavobolju i mučninu, ali je na velikom odmoru igrao košarku. Oko četiri sata posle podne se onesvestio. Prevezen je u bolnicu u Tiršovoj, gde su lekari konstatovali smrt.

Drugovi pale sveće... Mesto tragedije
Drugovi pale sveće... Mesto tragedije

RođakaKAKO ĆE RODITELJI PREŽIVETIU porodičnoj kući preminulog dečaka juče je bilo tiho. Roditelji nisu bili spremni na razgovor, a rođaka koju smo sreli u dvorištu kroz suze je rekla da je ovo katastrofa.- Jaoj, ljudi, ovo je katastrofa. Ne znam kako će sve ovo roditelji preživeti - kratko je rekla ožalošćena žena i odgovorila da roditelji nisu u stanju ni sa kim da pričaju. Nakon obdukcije biće utvrđen uzrok dečakove smrti, a zasad se naslućuje da je imao izliv krvi na mozak ili srčani udar.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track