Punomoćje za predaju Darka Šarića dala njegova majka!
Foto: Kurir

Rođaci obavestili advokata

Punomoćje za predaju Darka Šarića dala njegova majka!

Crna Hronika -
Njegova majka mi je potpisala dokument da zasupam njenog sina i ja sam ga 24. februara odneo u Ministarstvo pravde uz dopis u kome sam naveo da je okrivljeni Šarić spreman da dođe u zemlju, navodi advokat Radoslav Baćović

BEOGRAD - Darka Šarića, osumnjičenog za trgovinu narkoticima, zastupaće advokat Radoslav Baćović koji otrkiva da je predlog o predaji klijenta lično odneo u Vladu Srbije, nakon što ga je porodica njegovog klijenta obavestila da je Šarić odlučio da dođe u Srbiju.

Baćović zastupa Šarića od 24. februara, kada je Šarićeva majka potpisala punomoćje. "Sredinom februara rođaci Darka Šarića su mi ponudili da budem branilac, a kada sam pristao, Šarićeva majka mi je potpisala punomoćje da zastupam njenog sina. Punomoćje sam predao sudu 24. februara, a istog dana sam u Ministarstvo pravde odneo dopis u kome sam naveo da je okrivljeni Šarić spreman da dođe u zemlju ukoliko mu se obezbedi suđenje po pravdi i zakonu, ako mu se omogući da na aerodromu u Podgorici vidi svoju porodicu i sa mnom obavi razgovor. Nekoliko dana kasnije Šarićevi rođaci su me obavestili da je moj klijent rešio da dođe u zemlju i da će sleteti na podgorički aerodrom", kaže Baćević.

U daljem postupku Šarić će se, 24. marta, pojaviti na suđenju u tekućem postupku, a posle toga će početi saslušanja o istragama koje nisu završene.

"Biće ispitan kako je izašao iz zemlje, gde se krio, ko mu je pomagao", kaže za tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević.

Na pitanje da li će Šarić biti saslušan o odavanju službene tajne njegovoj grupi, zbog čega je pod istragom Branko Lazarević, bivši šef kabineta ministra policije Ivice Dačića, tužilac Radisavljević je odgovorio potvrdno. Kontakti Lazarevića i Šarićeve grupe zabeleženi su na 130 diskova (fotografije, tonski i video-zapisi) iz 2008. i 2009, kada je kao šef kabineta ministra policije Lazarević bio jedan od najuticajnijih ljudi u MUP-u. Na saslušanju pred sudijama Krivičnog vanraspravnog veća Specijalnog suda, koji su mu odredili 60 dana pritvora, samo je rekao: Malo sam umoran. Iz akcije Šarićeve predaje, kako saznajemo, srpska policija je bila potpuno isključena, a vodili su je direktor BIA Aleksandar Đorđević i ministar pravde Nikola Selaković.

(Kurir/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track