RASPRAVA NA SUDU: Advokati Luke Bojovića ne razumeju hrvatski jezik i latinicu!
Foto: Fonet

Spor oko izjave Sretka Kalinića

RASPRAVA NA SUDU: Advokati Luke Bojovića ne razumeju hrvatski jezik i latinicu!

Crna Hronika -
Ja kao branilac osporavam izjavu datu na hrvatskom jeziku i latinici, jer ne razumem mnoge izraze u njoj. Osim toga, Kalinić nije saslušan u Srbiji, te tako ne možemo da prihvatimo tu nezakonitu izjavu iz Hrvatske, rekao je Bojovićev advokat Borivoje Borović

BEOGRAD - Suđenje Luki Bojoviću, Sretku Kaliniću, Vladimiru Milisavljeviću i Milošu Simoviću, koje je bilo zakazano za petak, održano je u sredu umesto, dva dana pre zakazanog glavnog pretresa.

Suđenje je održano u sudnici Okružnog zatvora u Beogradu, a tokom višečasovnog pretresa odbrana Luke Bojovića osporavala je iskaz Sretka Kalinića koji je dao u Zagrebu nakon hapšenja u junu 2010. godine.

Advokat Borivoje Borović je izjavio da se branilački tim Luke Bojovića oštro protivi izjavi Kalinića datoj na hrvatskom jeziku i na latiničnom pismu, ističući da je to nezakonito, jer je službeno pismo naše zemlje ćirilica.

- Ja kao branilac osporavam izjavu datu na hrvatskom jeziku i latinici, jer ne razumem mnoge izraze u njoj. Osim toga, Kalinić nije saslušan u Srbiji, te tako ne možemo da prihvatimo tu nezakonitu izjavu iz Hrvatske. Pored toga tražimo da se izvrši neuropsihijatrijsko veštačenje Sretka Kalinića, jer smatramo da je on bolestan čovek -rekao je Borović.

On je predložio i da se sasluša otac Sretka Kalinića na okolnost pretnji upućenih Ani Simić, supruzi ubijenog Cvetka Simića, koja je na nedavnom suđenju priznala da je bila u ljubavnoj vezi sa njegovim optuženim sinom.

Naime, odbrana tvrdi da je Kalinićev otac u njegovo ime prenosio preteće poruke Ani Simić. S druge strane, Kalinićev advokat Slavko Petrić insistirao je da se saslušaju svedoci iz njegove kancelarije koji mogu da potvrde, kako je rekao, "da ga je Ana Simić pre svog svedočenja zvala i dolazila kod njega u kancelariju".

Nastavak suđenja zakazan je za 19. i 20. maj u sudnici Okružnog suda.

Izvor: (Alo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track