PALA NA UGLJU: Kruševljanka osumnjičena za malverzacije u gradskoj upravi!
Foto: Kurir

Oštetila bužet grada

PALA NA UGLJU: Kruševljanka osumnjičena za malverzacije u gradskoj upravi!

Crna Hronika -
Osumnjičena A. B. se treti da je zloupotrebama omogućila privatniku obezbedi snabdevanje ugljem, a zatim i podstrekivala škole da prihvate ugovre i prime ugalj lošijeg kvaliteta

KRUŠEVAC - U nastavku suzbijanja koruptivnih krivičnih dela, policijski službenici Policijske uprave u Kruševcu u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom u Kruševcu, uhapsili su A. B., (1963) iz Kruševca, odgovornu osobu u okviru Gradske uprave grada Kruševca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Krivičnom prijavom u redovnom postupku biće obuhvaćeno 12 osoba osnovnih škola sa teritorije Grada Kruševca, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Osumnjičena A. B. je, u vremenskom periodu od januara do avgusta meseca 2013 godine, iskoristila svoj službeni položaj tako što je omogućila preduzeću ''Migomi kompani''d.o.o. Beograd da sa školama na području Grada Kruševca sklopi ugovore o prodaji 641 tone uglja "Breza".

Ne poštujući potpisane ugovore preduzeće ''Migomi kompani''doo, isporučilo je školama ugalj ''Banovići'' , a potom u julu i avgustu 2013 godine, u nameri sticanja koristi za sebe i preduzeće ''Migomi kompani''d.o.o., sa umišljajem podstrekla odgovorna lica osnovnih škola sa teritorije Grada Kruševca, da potpišu Anekse ugovora i prihvate isporučeni ugalj ''Banovići'' koji je lošijeg kvaliteta od ugovorenog uglja «Breza», a takođe lošijeg kvaliteta od uglja «Soko», drugoplasiranog ponuđača koji je učestvovao u javnoj nabavci i koji je jeftiniji za 846.120,00 dinara.

Za navedeni iznos naneta je šteta budžetu Grada Kruševca, a istovremeno, osumnjičena je sebi pribavila korist u iznosu od 146.000,00 dinara, koliko joj je uplaćeno na njen tekući račun.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track