BAKSUZI: Puknuta guma na golfu sprečila braću da umaknu sa ukradenim  šinama!
Foto: Kurir, Ilustracija

Bežali po polju

BAKSUZI: Puknuta guma na golfu sprečila braću da umaknu sa ukradenim šinama!

Crna Hronika -
Norbert B. (26) i njegov rođeni brat Gelert B. (21) iz Bačkog Gradišta, ukrali 10 šina dugih dva metra koje su isekli, složili u „golf 2“ , a potom pokušali da pobegnu policiji

ADA: Tragikomično!

Namera da ukradu šine sa dela pruge Ada ­Mol koja već godinama nije u funkciji, obila se o glavubraći Norbertu B. (26) i Gelertu B. (21) iz Bačkog Gradišta.

Oni su u noći između srede i četvrtka došli do pruge i izvadili 10 šina. Šine duge dva metra suisekli i utovarili u „golf 2“ . Sa pozamašnim plenom zaputili su se u pravcu Bečeja, ali ni slutili nisu da ih prati policija:­

Znajući da teško natovareno vozilo ne može da umakne, policija ih je diskretno pratila. Oni su i nedavno sa ove pruge ukrali šine, i prodali ih kao sekundarne sirovine­ detalji su, ispostaviće se, tragikomične krađe:

" Na izlazu iz Bečeja, osumnjičeni su primetili policiju. Pokušali su da umaknu, ali im je pukla guma. Istrčali su iz „golfa“ i izgubili se u mraku, bežeći preko njiva. Policiji nije trebalo dugo da ih nađe i uhapsi. Tada su saznali da je braći u krađi društvo pravila njihova sestra Kristina B. (23) koja je u drugom stanju! Ona je sedela na mestu suvozača, a jedan od braće u gepeku­ potvrdio je Kuriru izvor blizak istrazi.

Osumnjičena braća su na saslušanju priznala da su počinili tešku krađu. Njima je određen pritvor u trajanju do 30 dana, dok je samo zbog trudnoće Kristina B. izbegla da se nađe iza rešetki. Interesanto je da su oni u više navrata, od decembra prošle prošle godine, ukrali šine i oštetili „Železnice Srbije“ za milion i po dinara. S.U. Nemilosrdno čerupaju Krađe šina, pragova, motora za mehanizme branika ili delova vagona, česta su pojava u vojvođanskim opštinama. Osim što ” Železnicama Srbije” nanose veliku materijalnu štetu, lopovi ugrožavaju domaći i međunarodni železnički ali i drumski saobraćaj. Lopovi se ne libe da seku stubove kraj pruga i sa njih kradu telefonske kablove.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja