STRAVIČAN ZLOČIN U BORU: Surovo mučio, pa iskasapio učiteljicu

Pronađena mrtva u svom stanu

STRAVIČAN ZLOČIN U BORU: Surovo mučio, pa iskasapio učiteljicu

Crna Hronika -
Jeziva smrt: Rumena Grujić (72), penzionisani prosvetni radnik iz Bora, najverovatnije ubijena iz koristoljublja. Ubica je krvnički šutirao i vukao po podu, a onda usmrtio sa više uboda nožem

BOR - Policija traga za ubicom!Rumena Grujić (72), učiteljica u penziji, koja je u subotu po podne nađena mrtva u svom stanu u Ulici albanske spomenice u Boru, surovo je mučena, a potom iskasapljena. Po čitavom stanu bilo je tragova krvi, a pretpostavlja se da je ubica neko koga je žrtva poznavala. Sumnja se da je učiteljica ubijena iz koristoljublja.Rumena je bila član sekte Jehovini svedoci, čiji su pripadnici otkrili zločin.- Oni su prvi posumnjali da joj se nešto desilo. Zvali su je na telefon, ali se danima nije javljala. Onda su u subotu otišli do njenog stana i pozvonili. Pošto nije bilo odgovora, uhvatili su se za kvaku. Bilo je otključano, pa su otvorili vrata. Međutim, s ulaza u hodniku videli su veliku lokvu krvi, posle čega su odmah pozvali policiju. Prema prvim procenama, žena je najverovatnije ubijena sredinom prošle nedelje - kaže izvor Kurira iz istrage.Kosa natopljena krvljuNaš sagovornik navodi da je patrola u stanu zatekla jeziv prizor.- Zgrčeno telo starice ležalo je u ogromnoj lokvi krvi. Seda kosa bila je natopljena krvlju, odeća pocepana, nesrećnica je po celom telu imala povrede. Krvi je bilo po zidovima, nameštaju, tepihu... Bilo je očigledno da je žena pokušala da se suprotstavi ubici, koji ju je krvnički šutirao i vukao po podu, nakon čega je ubio sa više uboda nožem - objašnjava naš izvor.Živela skromnoPrema dosadašnjim rezultatima istrage, pretpostavlja se da je Rumena Grujić poznavala ubicu i da ga je zbog toga pustila u stan.- Ulazna vrata njenog stana bila su blindirana s dve brave, koje nisu bile obijene. To znači da je Rumena najverovatnije poznavala ubicu, čija je namera, predpostavljamo, bila da je opljačka. Stvari u stanu su bile ispreturane, verovatno u potrazi za novcem - kaže izvor Kurira.Komšije kažu da je Rumena imala pristojnu penziju kao prosvetni radnik i da je nešto novca nasledila od pokojnog supruga.- Muž joj je umro pre šest godina. Ona je živela skromno i nije puno trošila. Nosila je veliki novčanik. Verovatno je neko mislio da ima mnogo para, pa je zbog toga ubijena. Ne znam da li nešto nedostaje iz stana, iz policije nisu hteli ništa da kažu. Verujem da zlikovac nije našao novac ili nije bio zadovoljan sumom, inače je ne bi toliko mučio i kasapio - rekla je jedna od komšinica.

Policija čuva ulaz u stan... Zgrada u kojoj se dogodio zločin
Policija čuva ulaz u stan... Zgrada u kojoj se dogodio zločin

Odrasla u DomuPONOSILA SE SINOM PILOTOMRumena Grujić bila je siroče i odrasla je u Domu za nezbrinutu decu. Završila je učiteljsku školu u Boru i do penzije radila u OŠ „Vuk Karadžić“ u naselju u kojem je živela. Od rodbine je imala samo sina pilota u Podgorici, koji je jedini brinuo o njoj. Sin ju je povremeno posećivao, a Rumena je uvek isticala da se njime ponosi.

Seanse u stanuVRBOVALA KOMŠIJE ZA SEKTUJehovini svedoci često su održavali sastanke u stanu Rumene Grujić.- Rumena je bila fina, tiha gospođa, ljubazna prema svima. Znam da je po zgradi pokušavala da neke komšije privoli i učlani u Jehovine svedoke, ali nije bila napadna. Činila je to kulturno i nenametljivo. Ne znam da li je uspela u tome - kaže komšija Slobodan Nikolić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track