UPLAŠIO SE POLIGRAFA: Peurača neće na detektor laži!
Foto: Dado Djilas

Funkcioner odbio predlog tužilaštva

UPLAŠIO SE POLIGRAFA: Peurača neće na detektor laži!

Crna Hronika -
Osumnjičeni direktor Inspektorata nije pristao na poligraf poučen iskustvom prijatelja Dragana Markovića Markonija, koji je na tom testiranju „pao“ upravo na pitanjima u vezi s reketiranjem

BEOGRAD - Uplašio se testiranja.Dragoljub Peurača, direktor Inspektorata u Ministarstvu rada, koji je nedavno uhapšen zbog iznuđivanja 50.000 evra, u utorak je ponovo saslušan u Tužilaštvu povodom tog slučaja. Peurači je, kako navodi izvor Kurira iz Tužilaštva, predloženo poligrafsko ispitivanje, ali je osumnjičeni funkcioner to kategorički odbio.Jučerašnje saslušanje Peurače počelo je u podne i trajalo je sat i po.- Peurača je, pretpostavlja se, odbio poligrafsko testiranje poučen iskustvom svog kolege i prijatelja Dragana Markovića Markonija, koji je pristao na tu vrstu testiranja i „pao“ upravo na pitanjima u vezi s Peuračom i reketiranjem. Jasno je i da se uplašio da testiranjem ne razotkrije i sebe i saučesnika Markonija, s kojim je sedeo u hotelu „Hajat“ kada je uhapšen - kaže naš sagovornik.Podsećamo, zbog sumnje da je učestvovao u reketiranju zajedno s Peuračom, zamenik direktora Bezbednosno-informativne agencije Dragan Marković Markoni išao je na testiranje poligrafom, pri čemu je pokazao reakciju karakterističnu za laganje kad su postavljenja pitanja u vezi s Peuračom i korupcijom.Marković je, kako je pisao Kurir prošle nedelje, pokazao takvu reakciju kada mu je postavljeno pitanje da li je 19. marta uzeo mito u iznosu od 50.000 evra u restoranu „Fokačo“ hotela „Hajat“, kao i da li je ikad s Peuračom na bilo koji način učestvovao u uzimanju mita od vlasnika bilo koje firme u Srbiji. On je pokazao nesigurnost i na pitanjima da li je nekada u životu primio mito, kao i da li je učestvovao u uzimanju mita od vlasnika firme „Men pauer“ i od vlasnika firme „Sekjuritas“.Peurača je uhvaćen s novcem koji je obezbedila policija u saradnji s tužilaštvom. Vlasnik firme „Men pauer“, od koga je Peurača tražio novac, nije imao sredstva i ceo slučaj je prijavio policiji. Policija je u saradnji s tužilaštvom obezbedila pare da bi Peurača bio uhvaćen.

Dragan Marković MarkoniNE TVRDIM DA JE PEURAČA NEDUŽANDragan Marković Markoni rekao je juče za Kurir da, iako se godinama poznaju i druže, ne može sa sigurnošću da tvrdi da je Peurača nedužan kad je reč o optužbama.- Mi se godinama poznajemo, čavrljamo o politici i mnogo čemu kad se sretnemo, ali ne mogu da tvrdim da ga odlično poznajem. Isto tako, ne mogu da tvrdim ni da je nedužan kad su posredi optužbe - rekao je Marković.Na pitanje zašto ga je onda predložio za Prvu klasu Visoke studije bezbednosti odbrane u Kragujevcu, Marković je odgovorio da toga ne može da se seti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track