KORISTOLJUBLJE: Ubicu odao deo nokta i DNK sa jastuka!
Foto: Kurir štampano

Agent za nekretnine ugušila klijentkinju

KORISTOLJUBLJE: Ubicu odao deo nokta i DNK sa jastuka!

Crna Hronika -
Gordana J. iz Beograda (54) sumnjiči se da je nakon ubistva Nade Kajganić (75) od žrtve ukrala 60.000 evra

BEOGRAD - Htela pare.Gordana J. (54), vlasnica Agencije za nekretnine sa Banovog brda, uhapšena je zbog sumnje da je 13. juna prošle godine ubila klijentkinju Nadu Kajganić (75)! Motiv zločina je, kako saznajemo, koristoljublje jer je ubica nakon zločina ukrala 60.000 evra, koje je starica čuvala od prodatog stana.Bile dobre prijateljiceLeš Nade Kajganić, s jastukom preko glave i modricama po rukama, u stanu u Ulici Luke Vojvodića u Skojevskom naselju pronašli su vatrogasci, koje je zvala komšinica. Ipak, zločin je rasvetljen tek posle devet meseci, a policiju je do osumnjičene vodilo nekoliko tragova.- Policija je došla do podataka da je Nada preko Gordanine agencije za nekretnine 2010. godine prodala stan svoje majke na Banovom brdu. Nada i Gordana su nakon toga nastavile da se druže i viđaju, a Gordana je počela da ubeđuje staricu da proda i stan u kojem je živela, ali ona nije htela - kaže naš izvor i dodaje:- Sumnjali smo da ona stoji iza zločina, ali nismo imali dokaze. U međuvremenu smo dobili potvrdu da je na jastuku žrtve nađen DNK osumnjičene, kao i deo Gordaninog nokta, što ju je na kraju otkrilo.Posle zločina je utvrđeno da je iz Nadinog stana ukradeno 60.000 evra i izvesna količina dinara. Liljana, komšinica ubijene žene, kaže da je Gordana često dolazila kod starice.- Bile su dobre prijateljice. Nada je pričala da je Goca baš fina žena i znam da je imala poverenja u nju. Hvalila je Gordanu da joj je baš brzo i efikasno sredila prodaju stana - kaže Ljiljana.Ona dodaje da je Nada preporučila Gordanu i njoj, ali da je ona odbila da preko njene agencije proda stan.- Gordana je bila i u mom stanu koji sam nameravala da prodam. Iako je bila kulturna i ljubazna, nisam pristala da sarađujem s njom. Nešto me je odbilo od nje, ne mogu da objasnim šta, ali imala sam osećaj da ne treba da se petljam sa tom ženom - kaže Ljiljana.Određen joj pritvorGordana J. se na saslušanju branila ćutanjem, nakon čega joj je određen pritvor do 30 dana. Kako saznajemo, delovala je smireno i hladnokrvno, bez trunke griže savesti. Interesantno je da je i njen sin osuđivan.

Nije htela da proda stan osumnjičenoj... Komšinica Ljiljana
Nije htela da proda stan osumnjičenoj... Komšinica Ljiljana

Mesto zločina... Ubistvo rasvetljeno posle devet meseci
Mesto zločina... Ubistvo rasvetljeno posle devet meseci

Gordanine komšijeNE VERUJEMO DA JE ONA UBICAAgencija za nekretnine osumnjičene Gordane juče nije radila, a njene komšije iz okolnih lokala zaprepastile su se kada su čule da je ona uhapšena.- Ne mogu u to da poverujem! Gordana je porodična žena, majka i baka. Poznajem je tri godine i mislim da nije sposobna da nekoga ubije. Ona je dobra, vredna i poštena žena. Svakodnevno smo se viđale, ona se i šišala kod mene i nikada nisam primetila da se čudno ponaša - rekla je Gordanina frizerka.

Bila je opreznaNADA ŽIVELA SAMANada Kajganić je bila udovica i živela je sama u stanu u Skojevskom naselju. Imala je sina, snaju i unuka, koji su je retko obilazili.- Bila je energična i vitalna žena. Odmah smo znali da ju je ubio neko koga je poznavala jer ona ne bi tek tako nekome otvorila vrata i pustila ga u stan - kaže komšinica.

ČINJENICEHronologija- 13. jun 2013 - Nada Kajganić ubijena u svom stanu u Skojevskom naselju- 29. jun 2013 - Mrtva starica s jastukom na glavi nađena mrtva u krevetu- 1. april 2014 - Gordana J. uhapšena zbog sumnje da je ubila Nadu Kajganić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track