ZANEMELA VUČA: I sveštenici zaplakali nad grobom Vučinića!
Foto: Zoran Šaponjić, Umrlice

OPROŠTAJ: Sahranjena porodica nastradala u Ibru

ZANEMELA VUČA: I sveštenici zaplakali nad grobom Vučinića!

Crna Hronika -
Nije bilo osobe a da nije zakukala nad sudbinom Marka (11), koji je ostao bez brata Andrije (6), sestre Marije (13), oca Gojka (46), majke Dragice (37)
1 / 6 Foto: Zoran Šaponjić

LEPOSAVIĆ - Marko na večni počinak ispratio batu, seku, mamu i tatu!Nije crnji dan davno svanuo na severu Kosova! Četiri kovčega ispred kuće Vučinića u selu Vuča iznad Leposavića. Kraj kovčega mali Marko (11) opraštao se juče od brata Andrije (6), seke Marije (13), mame Dragice (37), oca Gojka (46)... Poslednji put... I nije bilo srca, ni tvrdog muškog ni ženskog, a da se juče nije steglo zbog sudbine dečačića koji je ostao bez svih svojih, i to u jednom trenu...- Udari nas grom! Udari posred srca. Dabogda se ovo nikad više nikome ne desilo... Nikad, Gospode, molim ti se - jecao je kraj kovčega Vukomir Vučinić, rođak nastradalih.Sahranjen sa igračkomKraj staze koja od kuće Vučinića, do prekjuče ujutru srećne i pune graje, vike, smeha dečjeg, vodi ka štali tužno je juče, dok se okolo sakupljao narod, zavijao mali, šareni pas mešanac.- Navikao na Andriju da ga nahrani, da se poigra s njim... - plakali su rođaci.Ispred kuće, u mali beli kovčeg kraj Andrije, stavili su njegovu omiljenu plastičnu igračku... Iza kuće su ostali lopta, bicikl...Pomoći ćemo Marku- Ostao nam je Marko da ga pazimo i čuvamo... Neće on ostati sam... Ne damo - tešio se ispred kuće Vukomir.Teško je posle, još teže bilo kad su se na putu, sa cvećem u rukama, pojavile Marijine drugarice iz odeljenja iz Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Sočanici, kad su zajecale od tuge i žalosti...- Nema nam više Marije... Nema nam sad druge nego da svu svoju ljubav, pažnju, podršku, sve što imamo usmerimo ka Marku. On ostaje s nama - pričali su uplakani profesori.Petoro Vučinića, Andrija, Marija, njihovi mama i tata i strina Snežana (47), koji su se utopili u Ibru u petak ujutru, kad je automobil u kojem su bili sleteo u reku, sahranjeni su juče na mesnom groblju u selu Vuča. Uz poslednje reči molitve sveštenika, groblje je orosila blaga kiša. Ljudi su gledali u nebesa i krstili se, i sveštenici su zaplakali nad otvorenom rakom.I Vukoje Vukojević, direktor fabrike u Lešku, u kojoj je Gojko radio 18 godina, obećao je da Marko neće ostati sam.- Trudićemo se, obećavamo danas i ovde da ćemo činiti sve što znamo i umemo, sve što je u našoj moći, da pomognemo Marku da poraste, da jednog dana ponovo napuni kuću, koja je sad ostala prazna - zavetovao se nad grobom Vukojević.

Ostao sam... Malog Marka (11) pokušavaju da uteše
Ostao sam... Malog Marka (11) pokušavaju da uteše

Zbogom... Rođaci nastradalih
Zbogom... Rođaci nastradalih

ApelSRBIJO, POMOZI MARKUMalog Marka, koji je ostao bez najuže porodice, prihvatiće rođaci. Pomoć dečaku obećala je i Opština Leposavić. - Svi ćemo pomoći koliko možemo, ali molimo danas, kumimo - Srbijo, pomogni dečaku... Kumimo direktora neke firme u Srbiji, ako može, da Marku obezbedi stipendiju, da mu pomogne - pričali su juče rođaci i komšije iz sela.

Pamte ih po dobrotiBILI SREĆNA PORODICA- Kako su Gojko i njegovi bili srećna familija... Nisu se odvajali jedni od drugih, kad su nekud putovali, stalno su bili svi zajedno. Odvajali su se samo kad su morali. Prekjuče su u Mitrovicu išli kod lekara. Igrom sudbine, Marko je ostao kod kuće, nije u kobnom času bio u kolima - kažu rođaci.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track