STRAŠNO: Brzi voz udario rođenu braću!
Foto: Aleksandar Jovanović

Nesreća kod Vladičinog Hana

STRAŠNO: Brzi voz udario rođenu braću!

Crna Hronika -
Kritično Goranu D. (3) i njegovom mlađem bratu Radoslavu (2) slomljena lobanja kad je na njih naletela lokomotiva i odbacila ih

VLADIČIN HAN - Borba za život!Trogodišnji Goran D. i njegov godinu dana mlađi brat Radoslav teško su povređeni kad ih je juče oko 11 sati udario brzi voz na pružnom prelazu kod sela Lepenica, u blizini Vladičinog Hana. Dečaci su prevezeni u niški Klinički centar, gde se lekari bore za život starijeg brata Gorana.Mašinovođa usporavao- Stariji dečak ima prelom lobanje i teške povrede grudnog koša. Zbrinut je na dečjoj hirurškoj klinici i životno je ugrožen. Njegov brat Radoslav je primljen na neurohiruršku kliniku. Zadobio je višestruke prelome lobanje, a konstatovano mu je i prisustvo vazduha u lobanji. Zasad nema potrebe da lekari operišu dečaka, trenutno nije životno ugrožen i njegovo stanje se prati - kažu iz Kliničkog centra Niš.Kako saznajemo, stravična nesreća dogodila se dok su mališani stajali pored pruge u trenutku nailaska voza, koji saobraća na relaciji Skoplje-Beograd.- Braća, koja žive u obližnjem naselju, stajala su tik uz prugu kad je naišao voz iz pravca Vranja. Mašinovođa je počeo da usporava, ali dečaci ipak nisu imali vremena da se sklone. Prednji deo lokomotive je zakačio decu, udario ih i odbacio u stranu. Od siline udarca mališani su odleteli nekoliko metara i strahovito udarili o zemlju - kaže izvor iz istrage.Miroslav Demirović, očevidac nesreće, kaže da se sve dogodilo munjevitom brzinom.Krv šikljala- Voz je kočio, a kad je stao, železničar je izašao. Kad je pogledao pored vagona i video decu, počeo je da se udara u glavu. Povikao sam: „Dajte, spasavajte decu!“ Uzeo sam manjeg, kome je glava bila dosta povređena, s još jednim mladićem stavio ga u kombi i zajedno sa starijim odvezli smo ih kod lekara u Vladičinom Hanu. Krv im je lila sa svih strana, bilo je strašno - ispričao je Demirović.

Očevidac... Miroslav Demirović
Očevidac... Miroslav Demirović

Ovde se desila nesreća... Ne zna se zašto su deca bila sama
Ovde se desila nesreća... Ne zna se zašto su deca bila sama

Otišli u NišRODITELJI U ŠOKURoditelji teško povređenih dečaka odmah su otišli u Niš kako bi bili sa svojom decom.- Oni ne znaju šta ih je snašlo. Ne mogu da dođu sebi. Mole boga da se njihovi sinovi oporave i da budu dobro. Zadesila ih je velika nesreća - rekao je jedan komšija mališana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track