ISPOVEST SRBINA CIMERA: Paravinju sam u ćeliji tukao ko vola u kupusu!

Završio u ambulanti

ISPOVEST SRBINA CIMERA: Paravinju sam u ćeliji tukao ko vola u kupusu!

Crna Hronika -
Paravinja je dane i noći pisao pisma, vređao, bahatio se i lažno štrajkovao glađu dok je po noći kao pacov u tišini u krevetu grickao napolitanke, ispričao je Goran Amanović zvani Lija

ZAGREB - Bili smo cimeri i većeg smrada nisam video ni u jednom zatvoru u kome sam bio. Smetalo mu je što ne mrzim Hrvate, kao i činjenica da sam u sukobu sa delom svojih sunarodnika. Palo je vređanje da sam ‘k... od Srbina’ i tako dalje, dok jednog dana nije krenuo na jednog momka iz Splita i mene. Prebio sam ga kao vola u kupusu. I spakovao u ambulantu, započinje priču Goran Amanović zvani Lija o svom boravku u ćeliji sa Draganom Paravinjom.

Amanović nastavlja svoju ispovest o Paravinji ne birajući teške reči:

“ To je ludak koji je dane i noći pisao pisma na sve moguće adrese, vređao, bahatio se i lažno štrajkovao glađu dok je po noći kao pacov u tišini u krevetu grickao napolitanke, opisao je Goran Amanović Lija iz Vrbnika kod Knina jednu zatvorsku epizodu boravka sa Draganom Paravinjom, monstrumom koga čeka ponovljeno suđenje za ubistvo Antonije Bilić.

Amanović je u Hrvatsku izručen zbog optužbi za ratne zločine. Njega je sud u Šibeniku oslobodio optužbi, a vrhovni sud zbog proceduralnih grešaka tužilaštva predmet vratio na ponovno suđenje. Amanović kaže da je na prvom suđenju dokazao nevinost, i da će opet, ali da je tužolaštvo uporno jer igra na kartu robijaške prošlosti koja nema nikave veze s ratom.

Naime Amanović je još 1994 otišao da živi u Bosansko Grahovo gde se bavio stočarstvom, a u Kazneno-popravnom domu Zenica završio je pošto je 2006. godine zatekao suprugu sa ljubavnikom u krevetu i oboje ih prebio.

Lija je posle Zenice prebačen u ekstradicioni pritvor u Sarajevu odakle je izručen Hrvatskoj, a smešten je u ćeliju koju je delio sa najpoznatijim hrvatskim osuđenikom Draganom Paravinjom sa kojim je došao u konflikt.

( Jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track