OTKRIVAMO: Šarić u ćeliji velikog brata
Foto: Dado Djilas

Kako izgleda Jedan dan u pritvoru najpoznatijeg narko-bosa

OTKRIVAMO: Šarić u ćeliji velikog brata

Crna Hronika -
Svaki korak čuvenog Pljevljaka prate kamere, koje su uključene 24 sata. Darko Šarić dosta vežba i čita, a u proteklih mesec dana pročitao je desetak naslova
1 / 3 Foto: Zorana Jevtić

BEOGRAD - Nije interesantno kao u rijalitiju!Narko-bos Darko Šarić već mesec dana nalazi se u pritvoru u zgradi Specijalnog suda, a njegova ćelija pod budnim je okom kamera! Kako Kurir nezvanično saznaje, svaki korak osumnjičenog za pranje preko 22 miliona evra i šverc više od 5,7 tona kokaina beleži se na video-snimcima 24 sata dnevno.- Od 18. marta, kada je prvi put prošao kroz rešetke i kročio u ćeliju u Ustaničkoj ulici, ovaj pritvorenik je sam u ćeliji. On je pod takozvanim posebnim režimom, pa često u šali umemo da kažemo da živi kao u ćeliji Velikog brata - otkriva sagovornik Kurira.

Čuvaju ga žandarmi... Zgrada suda i pritvora u Ustaničkoj ulici
Čuvaju ga žandarmi... Zgrada suda i pritvora u Ustaničkoj ulici

Gleda televizijuMeđutim, život Darka Šarića, kako kaže, za mnoge ne bi bio interesantan kao čuveni rijaliti program.- Vreme u ćeliji od 10 kvadrata, koja je opremljena osnovnim nameštajem - krevetom, metalnom kasetom za lične stvari, stolom, stolicom i TV prijemnikom, on uglavnom provodi u čitanju. Interesantno je da je za ovo kratko vreme pročitao najmanje deset naslova - navodi naš izvor.Povremeno, najpoznatiji srpski pritvorenik gleda televiziju, čita novine i prelistava spise predmeta, ali su, po svemu sudeći, knjige ono što mu najviše drži pažnju.- Osim kada mu advokat ili članovi porodice dođu u posetu, Darko Šarić može da komunicira još samo sa stražarima jer kontakte sa drugim pritvorenicima nema - kaže sagovornik Kurira.

Nije LCD... Vreme do spavanja Šarić provodi uz TV
Nije LCD... Vreme do spavanja Šarić provodi uz TV

Hrani se iz restoranaOve posebne mere, koje podrazumevaju da nema nikakve kontakte sa drugim stanarima, kako objašnjava, važe i kada ide u redovne dnevne šetnje. Čak ni tada drugi pritvorenici nemaju priliku da ga sretnu.- Izlazak na svež vazduh narko-bos koristi i za održavanje fizičke kondicije, pa tako često radi vežbe - kaže on.Zatvorska straža sa Šarićem do sada nije imala nikakvih problema. On poštuje kućni red i pridržava se svih pravila.- U prvih nekoliko dana jeo je isključivo zatvorsku hranu i nije se bunio. Posle desetak dana porodica je tražila i dobila dozvolu da mu svakodnevno donosi obroke. Tako mu jedan rođak oko podneva u providnim činijama donosi ručak i večeru - objašnjava naš izvor i podseća da su mnogi drugi poznati pritvorenici, uključujući i Miroslava Miškovića i njegovog sina Marka, birali da im hrana stiže iz restorana.Svetlo u ćeliji Darko Šarić redovno gasi u 21.30, a vreme do spavanja provodi uz televiziju.

Čisto i uredno... U istoj ćeliji boravio je i Ratko Mladić
Čisto i uredno... U istoj ćeliji boravio je i Ratko Mladić

ProceduraPUT DO SUDNICE TRAJE SAT VREMENAU ovih mesec dana Darko Šarić je više puta odvođen u sudnicu, koja je u istoj zgradi kao i pritvor u koji je smešten. Iako je reč o razdaljini od stotinak metara, procedura odvođenja i dovođenja ume da traje i punih sat vremena.- Zatvorski stražari ovog pritvorenika pretresaju i pregledaju detaljno i kada ga vode u sudnicu, ali i kada ga iz nje dovode. O kretanju se obaveštavaju i sudski stražari, ali i pripadnici Žandarmerije - objašnjava naš izvor.

Bez verskih obredaNIJE TRAŽIO SVEŠTENIKADarko Šarić, kao i svi ostali pritvorenici, ima pravo na verske obrede i posete sveštenika, ali on zasad to nije tražio.- Primera radi, dok je u pritvoru boravio Branko Filipović Fido, koji je osuđen na četiri i po godine zatvora za napad na Predraga Danilovića, njega je sveštenik redovno obilazio, naročito posle suđenja - kaže izvor Kurira.

Paketi za Šarića mogu da sadrže- stvari za ličnu higijenu- nekvarljive prehrambene proizvode- pečeno, kuvano ili prženo meso bez kostiju i bez dodataka- kačkavalj u kriškama- povrće koje nije podložno kvarenju- voće koje nije koštunjavo- keks bez fila- instant kafu

Kućni red u pritvoru5.30 - 6.30 - ustajanje, lična higijena i doručak13.00 - 16.00 - ručak18.00 - 19.30 - večera21.30 - 5.30 - povečerje i spavanje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track