PUCNJAVE, TUČE, ORUŽJE: Sud oslobodio šefa navijačke bande 20 puta!

Vođa frakcije G3 FK Vojvodine

PUCNJAVE, TUČE, ORUŽJE: Sud oslobodio šefa navijačke bande 20 puta!

Crna Hronika -
Ivanu Ključovskom dosad se sudilo za pucnjavu, nošenje oružja, tuče, a zadnji put za nasilničko ponašanje

Ivan Ključovski (28), vođa frakcije G3, navijačke grupe FK Vojvodina, u novosadskom sudu je oslobođen optužnice za nasilničko ponašanje. Dosad mu se sudilo za pucnjavu, nošenje oružja, tuče, a zadnji put za nasilničko ponašanje, ali je i uprkos svedočenju dva inspektora policije kao očevidaca tuče, 17. aprila u Osnovnom sudu u Novom Sadu oslobođen krivice.

Ključovski tako sa ukupno 20 krivičnih dela, zahvaljujući sudijama, nema nijednu osudu. On se na ovom suđenju teretio za nasilničko ponašanje, jer je u noći između 14. i 15. novembra 2013. u Ulici Laze Telečkog u Novom Sadu u klubu „Atrijum“, gde je radio kao obezbeđenje, pretukao M. T. Ključovski je sa M. T., koji je navijač Crvene zvezde, odranije bio u zavadi. - Zbog tuče i povređivanja, Ključovski je dobio dve krivične prijave - jednu od policije po službenoj dužnosti koja je došla na uviđaj, a drugu od M. T. kao oštećeni. Međutim, na glavnom pretresu kod tužioca M. T. je povukao krivičnu prijavu i promenio raniji iskaz iz policije - priča izvor. Dva policijska inspektora, koja su tu noć bila na zadatku jer je procenjeno da će okupljanje biti visokorizično zbog nastupa popularnog pevača, kao i da će u klub doći veliki broj navijača iz različitih klubova, na sud bivaju pozvani kao svedoci.

- Sudiji Jeleni Vranješević-Tovilović ni iskazi svedoka-policajaca koji su bili očevici kompletne tuče nije bilo dovoljno da osudi Ključovskog. Tužilaštvu su čak priloženi dokazi koji ukazuju na to da je M. T. prećeno, te da je bio praktično primoran da odustane od krivičnog gonjenja vođe navijača, ali prilikom izricanja presude, retiriranje oštećenog pod pritiskom, nije uzeto u obzir. Još je nelogičnije to što je Ključovski prilikom iznošenja svoje odbrane pokazivao pred sudskim većem kako se tukao s M. T. i do detalja opisivao kako je ko koga držao i nije osporavao događaj. Ipak, oslobođen je uz obrazloženje da nema dokaza da je počinio krivično delo nasilničko ponašanje - priča izvor.

Ključovski je 17. aprila, uz oslobađajuću presudu, pušten iz pritvora. Na zahtev lista Blic da obrazloži zašto je ignorisano da je na glavnom pretresu kod tužioca oštećeni promenio iskaz i povukao krivičnu prijavu, pa i činjenica da su svedoci, inspektori MUP-a, ostali pri svojim iskazima kao očevici tuče, sudija Jelena Vranješević-Tovilović nije konkretno odgovorila. Ona je preko portparola saopštila da će obrazloženje presude naknadno saopštiti.- Presuda je objavljena tako što je sudija javno pročitala izreku presude i ukratko saopštila razloge njenog donošenja. U razlozima za izricanje presude navedeno je da tokom postupka nije dokazano da je okrivljeni počinio krivično delo na način kako je to navedeno optužnim predlogom tužilaštva u Novom Sadu - rečeno je u Osnovnom sudu.

Pucnjave, tuče, nasilje...

Ključovski je učestvovao u tuči između Partizana i Vojvodine u Futogu na Železničkoj stanici kada je ubijen Vošin navijač Dejan Dimitrijević. Hapšen je i 2012. godine kada je organizovana grupa napala navijače Hrvatske posle rukometne utakmice u Novom Sadu. Pucao je sa stepeništa na Spensu za 1. maj 2013. kada je ranjen prolaznik. Jedino je taj sudski postupak u toku. Ima 16 krivičnih dela sa elementima nasilja i četiri za oružje, izazivanje opasnosti i pucnjavu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track