POLICAJAC DIVLJAO PO ZAJEČARU: Na momačkoj večeri pevačici navukao uniformu, pucao, istukao dete...
Foto: Shutterstock

Incident o kome priča ceo grad

POLICAJAC DIVLJAO PO ZAJEČARU: Na momačkoj večeri pevačici navukao uniformu, pucao, istukao dete...

Crna Hronika -
Pripadnik granične policije M. P. (29) tereti se da je službenim lisicama „hapsio“ zvanice, pucao iz službenog pištolja i na kraju napao učenika koji je prolazio ulicom

ZAJEČAR - Završio u pritvoru!Zaječarska policija odredila je dvodnevni pritvor svom kolegi M. P. (29), pripadniku granične policije, i njegovom zetu D. G. (21) zbog nasilničkog ponašanja i nedozvoljenog držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija. Policajac M. P. tereti se da je 1. maja, odmah posle završene smene, u uniformi, otišao na proslavu momačke večeri kod prijatelja u zaječarskom naselju Višnjar, gde je već bio i D. G. Prema rečima očevidaca, oni su se ubrzo napili.Ovacije od gostiju- Policajac je najpre davao svoje lisice i ključeve zvanicama. Pripiti ljudi su vezivali jedni druge, smejali se i dobacivali lisicama, a M. P. se na sve to samo cerekao. Međutim, kad ga je malo kasnije ponela muzika, popustile su mu sve kočnice. Onako pijan, M. P. je skinuo uniformu i obukao pevačicu u gornji deo službene odeće, što su gosti pozdravili ovacijama - ispričali su očevici.Nakon veselja s pevačicom, M. P. je izvadio službeni pištolj i ispalio više hitaca u vazduh. Zatim je pištolj dodao svom zetu, koji je takođe pucao u vazduh. Srećom, povređenih nije bilo, iako se sve odigravalo u naseljenom mestu.- Međutim, policajcu i njegovom zetu ni to nije bilo dovoljno, pa su tokom proslave momačke večeri napali i izudarali nedužnog mladića, učenika srednje škole, koji je slučajno prolazio ulicom. Najpre su mu dobacivali „Gde ćeš, bre“, a onda su započeli svađu i krenuli da ga tuku! Oborili su ga i šutirali, ali je mladić uspeo da pobegne od dvojice pijanih nasilnika i odmah potraži lekarsku pomoć u hitnoj službi zaječarske bolnice. Srećom, nije zadobio teške povrede i posle ukazane pomoći pušten je kući - rekao je izvor Kurira.Oduzet pištoljJelena Ciganović, portparol Policijske uprave u Zaječaru, potvrdila je da je prilikom privođenja policajcu oduzet službeni pištolj koji je zloupotrebio za šenlučenje.- Protiv pripadnika granične policije biće pokrenut disciplinski postupak, a pored toga M. P. će, zajedno sa zetom D. G., uz krivičnu prijavu biti nadležnom tužiocu - rekla je Jelena Ciganović.

Osuđuje... Veljko Mijailović
Osuđuje... Veljko Mijailović

Nedopustivo ponašanje kolegePOLICAJAC JE NA DUŽNOSTI 24 SATAVeljko Mijailović, predsednik Policijskog sindikata Srbije, kaže da je ovakvo ponašanje pripadnika MUP nedopustivo.- Policijska etika nalaže da jedan policajac mora biti na dužnosti 24 sata i da se u svakoj prilici mora ponašati u skladu s tim. Ponašanje koje je ispoljio policajac iz Zaječara je neprimereno za bilo koga, a posebno za radnike MUP, koji bi ponašanjem morali da daju primer ostalim građanima - objašnjava Mijailović.On kaže da je činjenica da su radnici MUP pod stresom.- Kada se tome doda i alkohol, dolazi do neprihvatljivog ponašanja - dodaje Mijailović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track