STRAVIČNO: Sekirom ubio ženu, pa isekao sebi vene i rasporio stomak!
Foto: Zorana Jevtić

Porodična tragedija u Žablju

STRAVIČNO: Sekirom ubio ženu, pa isekao sebi vene i rasporio stomak!

Crna Hronika -
Dragan Martinov (54) u nervnom rajstrojstvu udario ženu Angelinu (49) sekirom u glavu dok je spavala, pa izvršio samoubistvo

ŽABALJ - Jeziv zločin!Dragan Martinov (54) ubio je juče suprugu Angelinu (49), a potom presudio i sebi! Zločin se dogodio u njihovoj porodičnoj kući u Ulici vojvode Mišića u Žablju, gde je Dragan, najverovatnije u nervnom rastrojstvu, udario Angelinu sekirom po glavi, a zatim nožem prerezao sebi vene i rasporio stomak!- Draganova i Angelinina snaja Nevena me je juče ujutru pozvala da zajedno odemo do njihove kuće jer niko ne otvara vrata. Kad smo ušli, zatekli smo Dragana kako krvav leži u hodniku! Vene na rukama su mu bile presečene, a ceo stomak mu je bio obliven krvlju. Približio sam se i video da mu je stomak iskasapljen... On je najverovatnije prvo presekao vene, a da bi bio siguran da neće preživeti, rasporio je sebi i stomak - kaže za Kurir Draganov i Angelinin rođak Dane.Krv na sve straneOn dodaje da je kuća Martinova bila puna krvi.- U spavaćoj sobi smo zatekli mrtvu Angelinu. Ona je bila u pidžami i ležala je u krevetu pokrivena. Dragan ju je ubio na spavanju. Jednom ju je udario sekirom u slepoočnicu. Zidovi su bili isprskani krvlju, a od siline udarca Angelini je bila polomljena lobanja i video joj se mozak - uznemireno je pričao rođak Dane.Prema rečima Draganovog i Angelininog sina Dragana, njegov otac je godinama imao psihičke probleme zbog kojih je znao da bude agresivan.- Tata je pre nekoliko godina imao nesreću na poslu kad je na njega pao viljuškar. Ceo je bio izlomljen, dugo smo ga lečili i morao je da ode u invalidsku penziju. Od tada je postao nasilan. Znao je da tuče mamu i da se svađa. Ona je nekoliko puta odlazila od kuće, ali mu se uvek vraćala - rekao je Dragan.On dodaje da je pre nekoliko godina reagovao i Centar za socijalni rad zbog nasilja u porodici.- Tata je tada počeo da se leči na psihijatriji u Domu zdravlja u Žablju. I šta ja sada da radim? Da tužim lekare jer ga nisu adekvatno lečili i jer ga nisu smestili u bolnicu - pita se očajan Dragan.Komšije zatečeneKomšije i rođaci porodice Martinov juče su bili zatečeni vešću o tragediji.- U subotu sam pričao s Draganom... Normalno je razgovarao, tražio je neke čizme za kišu. Nismo čuli nikakvu svađu te večeri u njihovoj kući. Iako je Dragan znao da pobesni i da se svađa sa Angelinom, juče je baš bio miran, kao i poslednjih mesec dana. Primirio se bio... Moguće je da je planirao u glavi ovaj zločin, ko će ga znati - kaže komšija.

Našao telo... Rođak Dane (levo)
Našao telo... Rođak Dane (levo)

Vesna Stanojević
Vesna Stanojević

STATISTIKA - Vesna Stanojević upozorava NAJVIŠE ZLOČINA DESI SE POSLE PRAZNIKA Vesna Stanojević, koordinatorka Savetovališta protiv nasilja u porodici, kaže da je nasilje nad ženama sa smrtnim ishodom u velikom porastu i da je to nasilje posebno izraženo posle praznika i godišnjih odmora!- U porodicama koje ne funkcionišu na adekvatan način, a koje provedu zajedno praznike, kad se više pije i troši ono što se nema, nakon svođenja računa često dolazi do velikih svađa, tuča i napada na najbliže i najslabije članove porodice - rekla je Stanojevićeva.Ona upozorava i da je veliki problem to što nasilnici retko kad budu adekvatno kažnjeni.- Kad se desi nasilje u porodici, policija privede nasilnika, ali on najčešće bude pušten da se brani sa slobode. A kad dođe do presude, kazne su često preblage. Zato država mora da se ozbiljnije pozabavi problemom porodičnog nasilja - rekla je Vesna Stanojević.

Porodica u šokuUNUCI NE ZNAJU ZA TRAGEDIJUDragan i Angelina imaju dva sina, ćerku i unuke.- Ne znam kako ću sinovima od devet i šest godina da kažem da nema više bake i deke. Oni su bili mnogo vezani. Deca još ne znaju za tragediju, a bojim se da će biti jako tužni kad saznaju. Veče pre tragedije su Dragan i Angelina bili kod nas i igrali se sa unucima, a sad ovo - kaže Dragan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja