APLEACIONI: Potvrđeno produženje pritvora Radonjiću i Romiću!
Foto: Zorana Jevtić

Ubistvo Slavka Ćuruvije

APLEACIONI: Potvrđeno produženje pritvora Radonjiću i Romiću!

Crna Hronika -
Rešenje potvrđeno u delu u kome je pritvor produžžen zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će okrivljeni ometati postupak uticanjem na svedoke, kao i zbog uznemirenja javnosti koje možže ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka

BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je rešenje kojim je za još dva meseca produžen pritvor dvojici bivših pripadnika Države bezbednosti Milanu Radonjiću i Ratku Romiću osumnjičenih za učešće u ubistvu novinara Slavka Ćuruvije 11. aprila 1999. godine u Beogradu.

Portparol Apelacionog suda u Beogradu Mirjana Piljić rekla je da je rešenje potvrđeno u delu u kome je pritvor produžžen zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će okrivljeni ometati postupak uticanjem na svedoke, kao i zbog uznemirenja javnosti koje možže ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Reššenje je, međutim, preinačeno u delu u kome je pritvor produžžen i zbog opasnosti od bekstva, jer je Apelacioni sud zaključio da Radonjić i Romić ni dosadaššnjim ponaššanjem tokom dugogodiššnjeg trajanja predistražžnog i istražžnog postupka nisu pokazali sklonost ka bekstvu, dodala je Piljić.

Radonjić i Romić su uhapšeni 13. januara kada je Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo istragu protiv njih kao i protiv tadašnjeg šefa DB-a Radomira Markovića koji je u zatvoru, kao i pripadnika službe Miroslava Kuraka koj je u bekstvu.

Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević rekao je da se istraga bliži kraju, posle čega će biti doneta odluka o optužnici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track