Najnovije vesti

100.000 EVRA MITA: Priveden direktor Agencije za osiguranje depozita Zoran Obradović
Foto: Rojters

Hapšenja u Beogradu

100.000 EVRA MITA: Priveden direktor Agencije za osiguranje depozita Zoran Obradović

Crna Hronika
Obradović je od 17. aprila do 7. maja ove godine preko posrednika Branislava Kovačevića, koji je takođe priveden, više puta zahtevao poklone i novac od G. N., vlasnika jedne niške firme u stečaju

BEOGRAD -  Zoran Obradović uhapšen je zbog sumnje da je kao direktor Agencije za osiguranje depozita primio mito u iznosu od 100.000 evra od G. N., vlasnika jedne niške firme u stečaju.

Obradović je od 17. aprila do 7. maja ove godine preko posrednika Branislava Kovačevića, koji je takođe priveden, više puta zahtevao poklone i novac od G. N.,  kako bi Obradović kao stečajni upravnik nove Agrobanke dao pisanu saglasnost povereniku nove Agrobanke koji je ujedno i poverilac ovog privrednog društva iz Niša, da je saglasan sa reorganizacijom te niške firme.

Obradović je trebalo da da izjavu na ročištu zakazanom za 7. maj pred Privrednim sudom u Nišu. Tog dana oko osam sati ujutru G. N. je 100.000 evra predao u bašti jednog restorana u Beogradu osumnjičenom Branislavu Kovačeviću koji se takođe sumnjiči za primanje mita.

(Z. N.)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...