100.000 EVRA MITA: Priveden direktor Agencije za osiguranje depozita Zoran Obradović
Foto: Rojters

Hapšenja u Beogradu

100.000 EVRA MITA: Priveden direktor Agencije za osiguranje depozita Zoran Obradović

Crna Hronika -
Obradović je od 17. aprila do 7. maja ove godine preko posrednika Branislava Kovačevića, koji je takođe priveden, više puta zahtevao poklone i novac od G. N., vlasnika jedne niške firme u stečaju

BEOGRAD - Zoran Obradović uhapšen je zbog sumnje da je kao direktor Agencije za osiguranje depozita primio mito u iznosu od 100.000 evra od G. N., vlasnika jedne niške firme u stečaju.

Obradović je od 17. aprila do 7. maja ove godine preko posrednika Branislava Kovačevića, koji je takođe priveden, više puta zahtevao poklone i novac od G. N., kako bi Obradović kao stečajni upravnik nove Agrobanke dao pisanu saglasnost povereniku nove Agrobanke koji je ujedno i poverilac ovog privrednog društva iz Niša, da je saglasan sa reorganizacijom te niške firme.

Obradović je trebalo da da izjavu na ročištu zakazanom za 7. maj pred Privrednim sudom u Nišu. Tog dana oko osam sati ujutru G. N. je 100.000 evra predao u bašti jednog restorana u Beogradu osumnjičenom Branislavu Kovačeviću koji se takođe sumnjiči za primanje mita.

(Z. N.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track