SMRT VOĐE NAVIJAČA: Dunjićeva devojka nije videla ubicu!
Foto: Marina Lopičić

U bekstvu napadač na Velibora Dunjića

SMRT VOĐE NAVIJAČA: Dunjićeva devojka nije videla ubicu!

Crna Hronika -
Nina Šobota (27), koja je metkom pogođena u stomak, rekla policajcima da ne može da opiše osobu koja je ispalila smrtonosne hice u njenog momka Velibora Dunjića (29)

BEOGRAD - Ubica nije ostavio tragove!

Policija i dalje traga za muškarcem koji je u petak ujutro, oko pet sati, ispred novobeogradskog splava „Džimis“ ubio Velibora Dunjića (29), navijača Crvene zvezde, i teško ranio njegovu devojku Ninu Šobotu (27).Ubijeni vođa navijača bio je na splavu cele noći i ujutru je krenuo kući. Na osnovu priče jednog svedoka, zasad je poznato da je napadač bio maskiran i da je pištolj kojim je počinio zločin bacio u reku, a potom je otrčao pored kasarne u blizini.Policija je razgovarala s ranjenom devojkom koja se oporavlja u bolnici.- Ona je rekla da se napad dogodio u deliću sekunde, da nije primetila kad je napadač prišao kolima i da jednostavno ne može da ga opiše pošto ga nije videla - rekao je za Kurir sagovornik iz istrage.Klasična sačekušaOsim Nine, policajci su razgovarali i s Dunjićevim prijateljima s kojima je vođa navijača bio kobne noći na „Džimisu“.- Oni nisu dali nikakvu korisnu informaciju, neki su čak tvrdili da ne znaju ko bi mogao da ga ubije. Proveravamo i da li je ubica bio na splavu te večeri ili mu je neko dojavio da je Dunjić na „Džimisu“ i da kreće ka svojim kolima - kaže sagovornik Kurira iz istrage i dodaje da je u naselju Medaković juče nađen spaljeni automobil i da se proverava da li on pripada napadačima na Velibora Dunjića.

Nije pomogla policiji... Nina Šobota
Nije pomogla policiji... Nina Šobota

Vođa Zvezdinih navijača ubijen je u klasičnoj sačekuši na Novom Beogradu, a istražitelj spekuliše da je on nova žrtva u obračunu klanova Luke Bojovića i Slobodana Šaranovića. Dunjić je, naime, bio blizak s Milošem Delibašićem i Slobodanom Šaranovićem.Kraj rata?- Delibašić i Dunjić su, navodno, planirali da ubiju Filipa Koraća, jednog od najbližih saradnika Luke Bojovića. Zbog toga su Bojovićevi prijatelji ranili Marka Ševa, Dunjićevog prijatelja, a nekoliko dana kasnije i Jovana Pajića i Sašu Momčilovića - podseća naš izvor.Kriminolog Zlatko Nikolić smatra da će ubistvo Dunjića na neko vreme zaustaviti nastavak rata u podzemlju. Pošto je ubijen vođa, preostali pripadnici njegove grupe u prvo vreme sigurno neće moći da se snađu.- Pitanje je i da li će imati hrabrosti da se suprotstave suparničkom klanu koji je sad dominantniji. Može se reći da ovo ubistvo nije bilo neočekivano budući da je na neki način on opomenut napadom na pripadnike njegove grupe - navodi Nikolić.

Boža SpasićPOLICIJA NEĆE DA SE MEŠA? Bivši funkcioner DB Božidar Spasić smatra da policija ima informacije o udruživanju Šaranovićevog klana s Dunjićem i da je do tih informacija došla prisluškivanjem njihovih razgovora.- Pitanje je da li policija želi da se umeša u taj sukob i da li želi da spreči njihove dalje obračune - kaže on.

ČINJENICEKAKO JE UBIJEN VELIBOR DUNJIĆ- oko 5 sati ujutro Dunjić i Nina Šobota ulaze u BMW koji je parkiran ispred „Džimisa“- u tom momentu prilazi maskirani napadač- kroz otvorena vrata puca u Dunjića i Ninu- dok beži, napadač baca oružje u reku- iako ranjen, Dunjić uspeva da pokrene kola, ali posle desetak metara staje- iz „Džimisa“ istrčavaju gosti i zovu Hitnu pomoć, koja odvozi Ninu Šobotu u Urgentni centar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track