HAPŠENJE U NIŠU: Bivšem gradonačelniku Milošu Simonoviću zadržavanje do 48 sati
Foto: Beta

Zloupotreba položaja

HAPŠENJE U NIŠU: Bivšem gradonačelniku Milošu Simonoviću zadržavanje do 48 sati

Crna Hronika -
Pored njega policija privodi i zamenika gradskog javnog pravobranioca Vladimira Stamenkovića. Oni se sumnjiče da su oštetili gradski budžet za više od 90 miliona dinara

NIŠ - Pripadnici Uprave kriminalističke policije priveli su nekadašnjeg gradonačelnika Niša Miloša Simonovića.

Zajedno sa Simonovićem, policija je privela i zamenika gradskog javnog pravobranioca Vladimira Stamenkovića. Oni se sumnjiče da su zloupotrebom službenog položaja oštetili gradski budžet za više od 90 miliona dinara.

Niška kriminalistička policija odredila je meru zadržavanja do 48 sati i Simonoviću (1973) i Stamenkoviću (1960) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja, saopštio je MUP.

Sumnja se da je Simonović izvršio krivično delo tako što je u decembru 2011. godine, zloupotrebom svog službenog položaja, zaključio ugovor sa privatnim preduzećem bioskopa "Vilin Grad" DOO Niš u trajanju od 15 godina, bez saglasnosti Republičke direkcije za imovinu.

Takođe, osumnjičeni V.S. je pre potpisivanja ugovora dostavio mišljenje da ovakav ugovor ispunjava zakonske uslove i da se kao takav može zaključiti, što je suprotno Zakonu o javnoj svojini. Na ovaj način osumnjičeni su oštetili budžet Grada Niša za preko 90 miliona dinara, navedeno je u saopštenju.

Po isteku zadržavanja osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni nadležnom tužilaštvu. Privođenje je prethodno potvridla i portparolka policijske uprave Maja Stoiljković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track