UŽAS U KNJAŽEVCU: Šarplaninac u dvorištu škole izujedao učenika!
Foto: Beta

Dečak operisan

UŽAS U KNJAŽEVCU: Šarplaninac u dvorištu škole izujedao učenika!

Crna Hronika -
Šarplaninac najverovatnije privučen dečjom grajom je ušao u školsko dvorište gde je napao jednog učenika kome je svojim čeljustima naneo povredu po butini, a povređeni su mu i prsti na rukama

KNJAŽEVAC - U ponedeljak u dvorištu Osnovne škole ,,Dubrava” u Knjaževcu pas rase ,,šarplaninac,, napao je učenika i naneo mu teže telesne povrede.

Prema nezvaničnim informacijama pas je više od 14 sati tumarao gradom u prečniku od 5 km.Vlasnik psa je Knjaževački autoprevoznik koji je ,,šarplaninca” koristio za čuvanje svojih kamiona.

Dotični pas se prethodne večeri ,,otkinuo” sa lanca na drugoj strani grada i tokom cele noći i prepodneva tumarao gradom. Prema svedočenju očevidaca pas je bio vidno uplašen, gladan i dezorjentisan.Veći broj građana mu je tokom dana davao hranu i vodu.

Šarplaninac najverovatnije privučen dečjom grajom je ušao u školsko dvorište gde je napao jednog učenika kome je svojim čeljustima naneo povredu na butnom predelu noge veličine 10 x 20 cm. Mališan je prema izjavama očevidaca pokušao da se odbrani rukama, ali pukom srećom i svojim velikim rastom je izbegao sigurnu smrt. Prema tvrdnji očevidaca da je ,,dete,, bilo manje pas bi ga bukvalno ,,preklao”.Nesrećnom dečaku su tom prilikom povređeni i prsti na rukama…..

Prema zadnjim informacijama dečak je zbog ozbiljnosti povreda hitno prebačen za Niš gde je u toku noći operisan. Doktori će u sredu u toku dana saopštiti u kakvom je stanju noga nastradalog dečaka.

Meštani su bukvalno bežali ispred ogromnog šarplaninca koji se satima nakon napada teturao ulicama naselja Dubrava gde se nalazi dotična škola.

Policija je bila obaveštena o incidentu u školi, ali nije imala,, ingerencije ” da interveniše.

Pas je nakon izvesnog vremena pod nadzorom policije i uz pomoć vlasnika uhvaćen u blizini škole.Prema zadnjim saznanjima pas bi trebao biti prebačen u karantim gde će se pratiti nejgovo stanje, zbog moguće zaraze besnilom.

( Knjaževačke vesti)

Prema izjavama jedne od učiteljica Osnovne škole Dubrava ,,dežurni nastavnik je odmah reagovao i pozvao hitnu pomoć, nakon čega je pozvana policija.Patrola policije je automobilom pokušavala da otera psa iz kruga škole.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track